به گزارش هنرآنلاین، رضا عباسی کارگردان این فیلم درباره جایگاه و اهمیت محمد سلحشور در سپهر هنری ایران گفت: هنر خوشنویسی در تاریخ ایران، همواره جلوهای از زیبایی، تفکر و معنویت بوده است. در این میان، استاد محمد سلحشور یکی از برجستهترین خوشنویسان معاصر محسوب میشود که با آثار درخشان خود، به غنای این هنر […]
به گزارش هنرآنلاین، رضا عباسی کارگردان این فیلم درباره جایگاه و اهمیت محمد سلحشور در سپهر هنری ایران گفت: هنر خوشنویسی در تاریخ ایران، همواره جلوهای از زیبایی، تفکر و معنویت بوده است. در این میان، استاد محمد سلحشور یکی از برجستهترین خوشنویسان معاصر محسوب میشود که با آثار درخشان خود، به غنای این هنر کهن افزوده و جایگاهی ویژه در میان اهل قلم و هنر یافته است. او نهتنها وارث سنت دیرینه خطاطی ایران است، بلکه با خلاقیت و مهارت کمنظیر خود، پلی میان میراث خوشنویسی کلاسیک و نیازهای هنری امروز بنا کرده است.
او افزود: استاد محمد سلحشور در سال ۱۳۱۱ شمسی در تهران، که مهد پرورش هنرمندان و ادیبان بود، چشم به جهان گشود. او خوشنویسی را نزد استاد حسن زرینخط شروع کرد و سپس از محضر استاد سید حسین میرخانی و استاد علیاکبر کاوه سود جست. وی در حدود ده هزار صفحه را کتابت کرده است که از آن جمله دیوانهای شعر نظیر دیوان رباعیات خیام، باباطاهر و حافظ را میتوان نام برد.
عباسی اضافه کرد: استاد سـلـحـشور درسـال ۱۳۶۴ دکترای درجه یک هنری از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دریافت کرده و تا امروز آثارش را در نـمـایـشـگـاههـای مـتـعـددی در فـرانـسه، انـگـلـسـتـان، پـاکـسـتـان، هـنـدوستان، کویت، الجزایر، امارات و… به نمایش گذاشته و بارها مورد تقدیر و ستایش مراکز معتبر هنری قــرارگـرفـتــه اسـت.
کارگردان مستند «مَحرم حریم قلم» اظهار کرد: سلحشور، در سال ۱۳۳۳ به خوشنویسی کتابهای درسی دوم و سوم دبستان و سال ۱۳۶۲ به خوشنویسی کتابهای سوم و چهارم دبیرستان پرداخت و در این مسیر حتی ۳۰ کتاب درسی کشور افغانستان را نیز نوشت. نگارش قسمتهایی از دروس قرآن برای مـدارس به سفارش شهید دکتر باهنر در سال ۱۳۴۷، نـگـارش گـلـچـیـنـی از نـهجالبلاغه، ۴ بار خوشنویسی غزلیات حافظ، ۲ مرتبه خوشنویسی دوبیتیهای باباطاهر، ۴ مرتبه خوشنویسی رباعیات عمرخیام نیشابوری، نـگـارش اشـعـار سـعـدی، هاتف اصفهانی، صـائـب تـبریزی و… بخشی از آثار هنری وی هستند.خوشنویسی در قالب کتیبه، سیاه مشق، چلیپا، شمسه و چند سطری با خطوط نستعلیق و زینتی نیز در کارنامه هنری استاد سلحشور ثبت شده است.
او در پایان گفت: ساخت فیلم مستند درباره استاد محمد سلحشور، ادای دینی به این استاد بزرگ و فرصتی برای پاسداشت یکی از ارزشمندترین هنرهای ایرانی است. این مستند میتواند پلی میان گذشته، حال و آینده خوشنویسی ایران باشد و به درک عمیقتری از اهمیت این هنر فاخر کمک کند.
گفتنی است فصل دوم مجموعه مستند «آئینه عمر» به تهیهکنندگی صدرا صدوقی و کارگردانی رضا عباسی، زندگی، سلوک علمی و فرهنگی و میراثِ پژوهشی سیزده چهره نامدار حوزه علوم انسانی، فرهنگ و هنر ایران را به تصویر کشیده است.
انتهای پیام