شنبه, ۳۰ فروردین ۱۴۰۴ / بعد از ظهر / | 2025-04-19
تبلیغات
تبلیغات
کد خبر: 302737 |
تاریخ انتشار : ۲۰ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۶:۲۱ |
1 بازدید
۰
می پسندم
ارسال به دوستان
پ

به گزارش حوزه دولت خبرگزاری تسنیم، نهمین جلسه «شورای‌عالی راهبری برنامه هفتم توسعه» صبح امروز (دوشنبه) با حضور اعضای شورای‌عالی راهبری برنامه توسعه هفتم در دفتر معاون اول رئیس‌جمهور برگزار شد، سه موضوع «نظامات بهره‌وری کشور»، «کریدورهای کشور موضوع ماده ۱۱۹» و «زنجیره صنعت و معدن» مورد بررسی قرار گرفت.   در بخش ابتدایی این […]

به گزارش حوزه دولت خبرگزاری تسنیم، نهمین جلسه «شورای‌عالی راهبری برنامه هفتم توسعه» صبح امروز (دوشنبه) با حضور اعضای شورای‌عالی راهبری برنامه توسعه هفتم در دفتر معاون اول رئیس‌جمهور برگزار شد، سه موضوع «نظامات بهره‌وری کشور»، «کریدورهای کشور موضوع ماده ۱۱۹» و «زنجیره صنعت و معدن» مورد بررسی قرار گرفت.

 

در بخش ابتدایی این جلسه، بعد از ارائه گزارش‌ جامعی درباره ‌‌«بهره‌وری در برنامه‌های گذشته ایران» و «طرح نظام ملی بهره‌وری»، عارف با بیان اینکه افزایش بهره‌وری دستگاه‌ها و سازمان‌ها خصوصاً در شرایط کنونی که بر رشد ۸درصدی تأکید می‌شود اهمیت بسیار بالایی دارد گفت: این یک واقعیت است که دستگاه‌ها، هر زمان که در رشد کم می‌آورند، از این «ویژگی مظلوم» یعنی بهره‌وری یاد می‌کنند اما بهره‌وری یک مسئله قدیمی و مزمن در ایران است که امیدواریم که در برنامه هفتم شاهد برخورد جدی همه دستگاه‌ها با این مسئله و رسیدن به رشدی متناسب و خوب باشیم.

در ادامه این جلسه، بعد از بحث و تبادل نظر درباره راهکارهای افزایش بهره‌وری در کشور، معاون اول رئیس‌جمهور گفت: اکنون وقت آن است که تعارف را کنار بگذاریم و ببینیم موانع چیست و اگر بخواهیم نظامی بهره‌ور داشته باشیم چه‌کار باید بکنیم.

معاون اول رئیس‌جمهور گفت: در همه برنامه‌های گذشته، از افزایش بهره‌وری سخن گفته شده است، اما واقعیت این است که نظام اداری ما یک نظام بهره‌ور نیست، ‌ما از مدیران، شجاعت و خلاقیت و از کارمندان «انگیزه» را گرفته‌ایم و آن وقت به‌دنبال افزایش بهره‌وری هستیم، باید تعارف را کنار بگذاریم و موانع را اصلاح کنیم.

وی افزود: باید ببینیم که چه اتفاقی می‌افتد که بهره‌وری مدیران بخش دولتی و خصوصی متفاوت است، واقعیت این است که نظام اداری ما یک نظام بهره‌ور نیست، درچنین شرایطی نه کارمند انگیزه لازم را دارد و نه مدیر می‌داند که‌ آیا فردا هست یا نه، ما شجاعت و خلاقیت را از مدیر گرفته‌ایم و این واقعیتی است که با آن روبه‌رو هستیم.

عارف در ادامه گفت: متأسفانه فارغ‌التحصیل دانشگاهی ما وقتی که وارد سیستم اداری می‌شود در یک سیکل معیوب قرار می‌گیرد، در حالی که فارغ‌التحصیلان دانشگاهی در کشورهایی که حساب و کتاب دارند شکوفا می‌شوند و رشد می‌کنند، باید ببینیم مشکل کجاست و با وجود برخی آ‌یین‌نامه‌هایی که جلوی رشد را می‌گیرند چه باید کرد، البته معتقدیم که قانون را باید رعایت کرد چون در غیر این صورت هرج‌ومرج می‌شود.

در ادامه این جلسه پیش‌نویس پیشنهادی «طرح نظام ملی بهره‌وری موضوع بندهای الف و ب ماده ۱۱۱» ارائه شد و مورد بحث و بررسی قرار گرفت که با دستور معاون اول قرار شد بررسی‌های دقیق‌تری در این زمینه انجام گیرد.

در ادامه این جلسه و پس از آ‌نکه «طرح‌های صنعت و معدن و رشد تولید» مورد بررسی قرار گرفت، گزارش جامعی درباره «ترانزیت در افق برنامه هفتم» ارائه شد.

بعد از ارائه این گزارش، عارف با بیان اینکه موضوع ترانزیت، موضوع بسیار بااهمیتی برای دولت چهاردهم است که باید در جلسات کارشناسی به‌دقت مورد بررسی قرار گیرد گفت: یکی از اولویت‌های جدی برای دولت چهاردهم، بحث ترانزیت و به‌خصوص  فعال شدن کریدورهای شمال ـ جنوب و شرق ـ غرب است، ما باید حضور فعال‌تری در منطقه داشته باشیم و بنابراین باید هرچه سریع‌تر موانع موجود بر سر راه افزایش حمل‌ونقل و ترانزیت را بررسی و آنها را رفع کنیم.

معاون اول رئیس‌جمهور افزود: در شرایط کنونی و با افزایش تعاملات و حضور ایران در پیمان‌های منطقه‌ای و بین‌المللی، فرصت بسیار خوب برای رشد ترانزیت فراهم شده است، ما باید با توجه به اولویت‌ها، مسائل و مشکلات این بخش را حل و منابع را به این سمت هدایت کنیم.

انتهای پیام/+

لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط ادراك خبر در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید