جمعه, ۲ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2024-11-22
تبلیغات
تبلیغات
کد خبر: 30310 |
تاریخ انتشار : ۰۸ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۱:۰۹ |
115 بازدید
۰
3
ارسال به دوستان
پ

به گزارش ادراک خبر به نقل از فارس، امیر دریادار سید محمود موسوی معاون عملیات ارتش جمهوری اسلامی ایران شامگاه شنبه ۷ خردادماه در برنامه صف اول شبکه خبر که با موضوع توان پهپادی ارتش و پایگاه سری پهپادی ۳۱۳ ارتش برگزار شد، اظهار داشت: این پایگاه‌ها و پایگاه‌های مشابه این پایگاه در نقاط مختلف […]

به گزارش ادراک خبر به نقل از فارس، امیر دریادار سید محمود موسوی معاون عملیات ارتش جمهوری اسلامی ایران شامگاه شنبه ۷ خردادماه در برنامه صف اول شبکه خبر که با موضوع توان پهپادی ارتش و پایگاه سری پهپادی ۳۱۳ ارتش برگزار شد، اظهار داشت: این پایگاه‌ها و پایگاه‌های مشابه این پایگاه در نقاط مختلف کشور استقرار داشته و مدت‌هاست که عملیاتی هستند و مورد استفاده و بهره‌برداری قرار می‌گیرند.

وی افزود: در بازدید از پایگاه پهپادی ۳۱۳، ریاست ستاد کل نیروهای مسلح قصد داشت تا از میزان آمادگی عملیاتی سامانه ها و پهپادهای مستقر در یکی از این پایگاه ها را ارزیابی کند. البته گزارش های بهره‌برداری، استفاده و به‌کارگیری این پهپادها از طریق سلسله مراتب به استحضار ایشان می‌رسد.

معاون عملیات ارتش با بیان اینکه ستاد کل نیروهای مسلح در جریان تمام ماموریت های ابلاغی به این پایگاه ها است، گفت: حضور فیزیکی سرلشکر باقری در این پایگاه و ارزیابی قابلیت‌ها و توان عملیاتی پهپادهای حاضر هدف او بود. باید اشاره کنیم که بازدید رئیس ستاد کل نیروهای مسلح از این پایگاه به صورت غیر مترقبه بود.

وی ادامه داد: همه پهپادهای مستقر در این پایگاه مسلح و آماده اجرای ماموریت بودند و اگر همان لحظه نیز ماموریتی به آن ها ابلاغ می‌شد، آماده عملیات بودند. این نشان از آماده به کار بودن پایگاه پهپادی مذکور است.

دریادار موسوی در پاسخ به سوالی درباره اینکه چرا پایگاه پهپادی ۳۱۳ یک پایگاه زیرزمینی است، تصریح کرد: نوع پهپادهای مستقر در این پایگاه با سایر پهپادها متفاوت است.

معاون عملیات ارتش تصریح کرد: نوع پهپاد‌های مستقر در این پایگاه با پهپاد‌های معمولی متفاوت هستند. این پهپادها، پهپاد‌هایی هستند که قادرند تا مأموریت‌های راهبردی و اثرگذار برای کسب برتری در صحنه نبرد و ضربه زدن به منافع اصلی دشمن را اجرا کنند.

وی افزود: به همین دلیل، این پرنده‌ها را در مناطقی امن مورد استفاده قرار می‌دهند و مستقر می‌کنند که به کارگیری پهپاد‌های چرخدار و پهپاد‌هایی که از روی لانچر به پرواز در می‌آیند را داراست.

معاون عملیات ارتش با اشاره به توان پهپادی ارتش خاطرنشان کرد: سایر پهپاد‌هایی را نیز در اختیار داریم که الزامی برای نگهداری آن‌ها در چنین پایگاه‌هایی نداریم و در حال انجام ماموریت‌های روتین خود هستند. ماموریت‌های ابلاغی به این پایگاه ها، ماموریت‌های ویژه و برون مرزی با اهداف خاص هستند. در این راستا، چنین پرنده‌هایی را در یک مکان امن و به دور از دید دشمنان نگهداری می‌کنند تا ماموریت‌های آن‌ها مخفی بماند.

وی ادامه داد: در گذشته پهپادها به عنوان اهداف توپخانه‌ای استفاده می شدند. اما امروز پرنده های بدون سرنشین راهبردی در اختیار داریم که قادر هستند تا اهداف دوردست را به راحتی شناسایی کرده و مورد اصابت قرار بدهند. امروز به پتانسیلی رسیدیم که می‌توانیم پرنده‌های با سرنشین و جنگنده‌های بسیار پیشرفته تولید کنیم.

معاون عملیات ارتش با اشاره به خودکفایی نیرو‌های مسلح در حوزه پهپادی تصریح کرد: امروز در حوزه‌های مختلف از جمله پرنده‌های بدون سرنشین به ظرفیت و توانی دست پیدا کردیم که طراحی، ساخت، تسلیح، آموزش کاربران، طراحی و طرح‌ریزی عملیاتی آن‌ها را پیش بینی کرده و در صحنه عملیات استفاده می‌کنیم.

وی ادامه داد: همه این دستاورد‌ها به دست جوانان و متخصصان داخلی کشور حاصل شده است. این متخصصان در ارتش جمهوری اسلامی ایران، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، وزارت دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح هستند و همچنین مجموعه جوانانی وجود دارند که خارج از نیرو‌های مسلح در قالب شرکت‌های دانش بنیان همکاری مشترک و تنگاتنگی با نیرو‌های مسلح داشته تا روز به روز این قابلیت و ظرفیت رشد پیدا کند.

دریادار موسوی با بیان اینکه نیرو‌های چهارگانه ارتش در حوزه پهپادی فعال هستند، تصریح کرد: در نیروی زمینی ارتش، موشک‌های با برد چند صد کیلومتری برای پرنده‌های بدون سرنشین ساخته شده است. این موشک‌ها در پهپاد‌های نیروی هوایی ارتش، بالگرد‌های هوانیروز و سایر پرنده‌های بدون سرنشین در نیروی هوایی و نیروی زمینی ارتش که توان حمل موشک دارند، استفاده می‌شود.

وی تاکید کرد: نیروی زمینی ارتش علاوه بر موشک حیدر، طراحی و ساخت موشک حیدر ۲ را نیز انجام داده که نمونه‌هایی از آن در پایگاه‌های پهپادی ارتش استفاده می‌شود.

معاون عملیات ارتش افزود: به دنبال ارتقای برد سامانه‌ها و تسلیحات موشکی را بر روی پهپاد‌های بدون سرنشین ارتقاء بدهیم. نیروی زمینی ارتش در ارتقای برد سامانه‌های موشکی نقش به‌سزایی داشته و با سایر نیرو‌ها همکاری مشترک و تنگاتنگی دارد.

وی با بیان اینکه حوزه پرنده‌های بدون سرنشین مورد توجه خاص نیرو‌های چهارگانه ارتش است، خاطرنشان کرد: علت این توجه وجود کارایی و کاربرد‌های مورد نیاز در ماموریت‌های این نیروهاست. برخی از پیشرفت‌ها ممکن است با یک نیروی متناسب باشد، اما ظرفیت و پتانسیل و کار آن در نیروی دیگری انجام می‌شود. در واقع، تعامل میان نیرو‌های چهارگانه ارتش این ظرفیت را هم افزا می‌کند.

این فرمانده ارتش درباره همکاری ارتش و سپاه در حوزه‌های مختلف بیان داشت: ما و سپاه در حوزه‌های مختلف اعم از دریا، زمین و هوا، همکاری‌ها و طرح‌های مشترک داریم و به صورت مشترک از مرز‌های هوایی دریایی و زمینی مراقبت می‌کنیم.

وی در پایان گفت: در حوزه سامانه‌ها نیز، سامانه‌های مشابه به یکدیگر در اختیار داریم. یعنی پرنده بدون سرنشین که در سپاه استفاده می‌شود مشابه آن نیز در ارتش وجود دارد و این به گونه‌ای است که اگر نیاز باشد می‌توانیم در بحث نیروی انسانی و کاربر‌های این سامانه‌ها با یکدیگر تبادل دانشی، آموزشی و همچین تعمیر و نگهداری داشته باشیم.

لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط ادراك خبر در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • ارسال دیدگاه برای این مطلب مقدور نمی باشد!