شنبه, ۳۰ فروردین ۱۴۰۴ / بعد از ظهر / | 2025-04-19
تبلیغات
تبلیغات
کد خبر: 303761 |
تاریخ انتشار : ۲۶ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۰:۲۱ |
1 بازدید
۰
می پسندم
ارسال به دوستان
پ

به گزارش گروه پارلمانی خبرگزاری تسنیم به نقل از مرکز پژوهش‌های مجلس، بابک نگاهداری رئیس این مرکز با اشاره به اهمیت ارتقای شفافیت و افزایش مشارکت عمومی در فرآیند قانون‌گذاری، گفت: مرکز پژوهش‌های مجلس برای این مهم سکوی شفافیت و مشارکت مردمی را رونمایی و در اختیار مردم قرار داده است و در نخستین گام […]

به گزارش گروه پارلمانی خبرگزاری تسنیم به نقل از مرکز پژوهش‌های مجلس، بابک نگاهداری رئیس این مرکز با اشاره به اهمیت ارتقای شفافیت و افزایش مشارکت عمومی در فرآیند قانون‌گذاری، گفت: مرکز پژوهش‌های مجلس برای این مهم سکوی شفافیت و مشارکت مردمی را رونمایی و در اختیار مردم قرار داده است و در نخستین گام آن «طرح مجازات اقدامات غیر مجاز مرتبط با تجهیز کاوش یا اکتشاف میراث فرهنگی» برای مشارکت مردمی به ویژه صاحبنظران و نخبگان، به آدرس https://survey.majles.ir/vote/RS/9f7fd7a9b0 در اختیار قرار گرفته است که علاقمندان می‌توانند با ورود به این آدرس براساس موارد و اطلاعات بیان شده در خصوص این طرح مشارکت داشته باشند.

وی با بیان اینکه هیچ تصمیمی بدون نظر مردم کامل نیست، افزود: این سکوی نوین، بستری فراهم می‌کند که نظرات مردم، نخبگان و مراکز پژوهشی به‌طور ساختاریافته در فرآیند بررسی طرح‌ها و لوایح نقش‌آفرین باشند.

رییس مرکز پژوهش‌های مجلس، تصریح کرد: در این فرآیند جدید، نظرات مردم را از طریق سامانه‌های هوشمند گردآوری، تحلیل و در اختیار تصمیم‌گیران قرار می‌دهد. این رویکرد جدید، قدرت تصمیم‌گیری مردم را تقویت کرده و سیاست‌گذاری را دقیق‌تر و منطبق بر نیازهای واقعی جامعه می‌کند.

*سامانه‌های اطلاعاتی پویا برای تحلیل و تصمیم‌گیری

وی خاطرنشان کرد: این سکو، دارای داشبوردهای اطلاعاتی و تحلیلی است که وضعیت روز جامعه را نسبت به موضوعات قانون‌گذاری به‌صورت بصری، در اختیار همگان قرار می‌دهد و به‌واسطه این داشبوردها، افراد می‌توانند به داده‌های پردازش‌شده دسترسی داشته باشند و درک بهتری از روندهای جاری در جامعه داشته باشند.

*جایگاه ویژه نخبگان و متخصصان

نگاهداری یادآور شد: علاوه بر مشارکت عمومی، نخبگان، فعالان حوزه‌های علمیه، دانشگاه‌ها، اندیشکده‌ها و دستگاه‌های اجرایی در این سامانه جایگاه ویژه‌ای دارند. این گروه‌های تخصصی می‌توانند دیدگاه‌های تحلیلی و کارشناسی خود را ارائه کرده و از طریق بسترهای اختصاصی، به تصمیم‌سازان کشور مشورت دهند.

*ویژگی‌ها و مزایای سکوی مشارکت مردمی

وی در تشریح ویژگی‌ها و مزایای سکوی مشارکت مردمی، توضیح داد: شفافیت و جامعیت یکی از این موارد است چراکه تلفیق نظرات عمومی با پژوهش‌های علمی، تصویری واقعی از نیازهای کشور ارائه می‌دهد. همچنین دقت و سرعت بالا ویژگی دیگر این سکو است چون نظرات مردم در کوتاه‌ترین زمان تحلیل و به نمایندگان مجلس منتقل می‌شود. همچنین این سکو قدرت تصمیم‌گیری مردمی را ارتقا می‌بخشد چراکه امکان تعامل مستقیم مردم با قانون‌گذاران و تأثیرگذاری در روند تصمیم‌گیری‌ها به وجود می‌آورد. همچنین تحلیل چندبعدی ویژگی دیگر این سکو است چرا که بررسی نظرات از زوایای مختلف همچون احساسات عمومی، پراکندگی جغرافیایی و ویژگی‌های اجتماعی، برای تصمیم‌گیری‌های دقیق‌تر و هوشمندانه‌تر، در این سکو صورت می‌گیرد.

انتهای‌پیام/

لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط ادراك خبر در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید