امروز قرار است سید عباس عراقچی، وزیر خارجه کشورمان به روسیه سفر کند و در این سفر پیام کتبی رهبر معظم انقلاب اسلامی را به ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه تقدیم کند. این پیام در شرایطی که هر دو کشور از سوی آمریکا تحریم اقتصادی و تحت فشار ایالات متحده هستند، پیام مهمی است. در […]
در حالی که ایران گفتوگوهای خود را با آمریکا بر سر موضوع هستهای آغاز کرده و شنبه هفته آینده دومین جلسه از گفتوگوها را در عمان برگزار خواهد کرد، همافزایی و همگرایی کشورهای همسو علیه ایالات متحده میتواند اهداف و توطئههای آمریکا را خنثی کند.
در چند سال گذشته روابط ایران و روسیه رو به گسترش بوده است و امضای توافق جامع راهبردی ایران و روسیه از سوی پزشکیان و پوتین و اجرای کامل آن میتواند به یکجانبه گرایی ایالات متحده پایان دهد.
اجرای توافق جامع راهبردی ایران و چین نیز که چند سال پیش به امضا رسید نیازمند توجه بیشتر برای عملیاتی کردن توافق است که این دو توافق راهبردی قطعا بر روی فشارها، تهدیدات و دشمنیهای آمریکا به سه کشور مهم تأثیر خواهد داشت و آنها را خنثی خواهد کرد. شورای فدراسیون روسیه، مجلس علیای پارلمان، نیز با اکثریت آرا «توافق جامع راهبردی» میان این کشور و ایران را تصویب کرد.
سیدعباس عراقچی وزیر امور خارجه کشورمان که در حیاط پاستور که هر هفته چهارشنبهها پس از جلسه هیئت دولت با حضور خبرنگاران برگزار میشود درباره هدف سفرش به روسیه گفت: هدف من انتقال پیام مکتوب مقام معظم رهبری به رهبری روسیه است، این پیام در دیدار با پوتین منتقل خواهد شد.
وی در پاسخ به این پرسش که درباره ظرفیت غنی سازی در مذاکرات صحبت شده است؟ افزود؛ غنی سازی ایران امری واقعی، حقیقی و پذیرفته شده است. ما برای اعتمادسازی برای نگرانی احتمالی آمادگی داریم، ولی اصل موضوع غنی سازی قابل مذاکره نیست.
زمان معرفی وزیر اقتصاد ارتباطی با روند مذاکرات ندارد
فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت در پاسخ به پرسشی درباره معرفی وزیر اقتصاد به مجلس و احتمال ارتباط این موضوع با روند مذاکرات، گفت؛ اصولاً ما هیچ کدام از موضوعات کشور را به مذاکرات گره نزدیم و نمیزنیم. وی در ادامه گفت؛ موضوع مهمی که جانبازان را خوشحال خواهد کرد این است که واردات خودرو جانبازان در بودجه ۱۴۰۴ دیده شده و در دولت به تصویب رسید.
درآمدهای مالیاتی صددرصد تحقق یافت
سید حمید پورمحمدی رئیس سازمان برنامه و بودجه نیز با اعلام اینکه درآمد مالیاتی سال ۱۴۰۳ تقریبا صددرصد تحقق یافت، افزود؛ اما درآمد نفتی کم شد چون مصرف داخلی فرآوردههای نفتی افزایش یافت مثلا مصرف روزانه بنزین حتی به ۱۶۵ میلیون لیتر افزایش یافت و این یعنی مصرف از تولید پیشی گرفت به همین دلیل ناگزیر شدیم درآمدهای نفت را با فرآوردههای نفتی تهاتر کنیم.
تابستان بهتری پیش رو داریم
عباس علی آبادی وزیر نیرو با بیان اینکه فکر میکنم تابستان بهتری پیش رو خواهیم داشت،افزود: نیروگاههای تجدیدپذیر در حال ورود به مدار است. تاکنون حدود ۵ هزار و ۸۰۰ مگاوات واحد جدید هم رفع محدودیت شده و هم به مدار تولید اضافه شده است. خوشبختانه نیروگاه رودبار نیز به مدار تولید پیوست که خبر خوبی است. میتوان از ظرفیت آبی که ما در حوزه رودخانه کارون داریم، استفاده کنیم.
مهمترین برنامه وزارت بهداشت در سال جاری
وزیر بهداشت از اجرایی کردن طرح پزشک خانواده به عنوان مهمترین برنامه این وزارتخانه در سالجاری خبر داد. محمد رضا ظفرقندی گفت؛ برنامه مهم وزارت بهداشت در سال جاری این است که نظام پزشکی خانواده و ارجاع که در قانون برنامه هفتم توسعه آمده و مورد تاکید رئیس جمهور است،اجرایی کنیم. در این راستا جلسات متعددی در وزارت بهداشت و با رئیس جمهور داشته ایم. این برنامه را از سطوح روستایی و محروم تر به سطوح بالاتر اجرا می کنیم.
درخواست اختیار تغییر ساعت رسمی کشور به دولت
علاءالدین رفیعزاده رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور با اشاره به درخواست دوفوریتی دولت از مجلس برای بررسی جابهجایی ساعت رسمی کشور گفت؛ این امر به صرفهجویی در مصرف انرژی کمک میکند. مطالعات داخلی و خارجی نشان میدهد جابهجایی ساعت رسمی بین هزار تا هزاروپانصد مگاوات صرفهجویی برق را به همراه دارد.
ادامه سیاست رفع فیلتر از سوی دولت
همچنین ستار هاشمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت؛ همانطور که رییس جمهور و دولت، قبلتر در بحث دسترسی به سکوهای بینالمللی وعده داده بود امسال گامهای دیگری برداشته میشود. وی ادامه داد: دولت چهاردهم طبق فرآیند تعریف شده از طریق اجماع و همگرایی بین نگاههای مختلف همچنان به مذاکراتش برای رفع محدودیتها ادامه میدهد و حتما به وعدههایش عمل میکند.
اساسنامه سند راهبردی هوش مصنوعی بهزودی
حسین افشین معاون علمی رئیس جمهور نیز در پاسخ به این پرسش که تهیه اساسنامه سند راهبردی هوش مصنوعی در چه مرحلهای است؟ گفت؛ این اساسنامه در کمیسیون تخصصی دولت در حال بررسی است و به زودی در صحن دولت مطرح خواهد شد. پس از تصویب در کمیسیون، در صحن علنی دولت بررسی خواهد شد.
پیگیر دستور رئیسجمهور برای ممنوعیت واردات پارچه
سید محمد اتابک وزیر صنعت، معدن و تجارت در پاسخ به پرسشی درباره اینکه اجرای دستور رئیس جمهور برای ممنوعیت واردات پارچه به کجا رسید؟ گفت؛ اکنون ما با انجمن پارچه و مسئولان تولید کننده نشستیم و یک ارزیابی انجام دادیم تا ببینیم چه چیزهایی را می توانیم در کشور تولید کنیم تا بازار دچار مضیقه نشود. آن میزانی که می توانیم تولید کنیم جدا خواهیم کرد و سعی می کنیم واردات بیشتر برای پارچه هایی باشد که بیشتر به عنوان مواد در کارخانههای نساجی استفاده می شود.