یکشنبه, ۲۲ تیر ۱۴۰۴ / بعد از ظهر / | 2025-07-13
تبلیغات
تبلیغات
کد خبر: 317412 |
تاریخ انتشار : ۱۲ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۷:۵۹ |
1 بازدید
۰
می پسندم
ارسال به دوستان
پ

به گزارش خبرگزاری تسنیم، زهرا فلاحی کارشناس انرژی در رابطه با اهمیت تحقق اخذ قیمت صادراتی از مشترکان پرمصرف بخش خانگی بدون تغییر قیمت انرژی برای مشترکان درون الگوی بهینه مصرف گفت: تعرفه‌گذاری پلکانی و اعمال قیمت صادراتی برای مشترکان پرمصرف، سازوکار مهم در سیاست‌گذاری انرژی (اعم از برق، گاز یا آب) به شمار می‌آید. در […]

به گزارش خبرگزاری تسنیم، زهرا فلاحی کارشناس انرژی در رابطه با اهمیت تحقق اخذ قیمت صادراتی از مشترکان پرمصرف بخش خانگی بدون تغییر قیمت انرژی برای مشترکان درون الگوی بهینه مصرف گفت: تعرفه‌گذاری پلکانی و اعمال قیمت صادراتی برای مشترکان پرمصرف، سازوکار مهم در سیاست‌گذاری انرژی (اعم از برق، گاز یا آب) به شمار می‌آید. در نظام‌های یارانه‌محور و دارای کمبود ظرفیت تولید، معمولا مصرف‌کنندگان کم‌مصرف از تعرفه‌های پایین یا یارانه بهره‌مند می‌شوند و هر چه مصرف بیشتر شود، نرخ هر واحد مصرفی به‌صورت پلکانی افزایش می‌یابد. در گام بعدی، برای مشترکان خارج از الگوی بهینه نیز که مشترک پرمصرف هستند؛ قیمتی نزدیک به قیمت صادراتی یا حداکثری اعمال می‌شود.

وی در ادامه افزود: تعرفه‌گذاری پلکانی یکی از بهترین روش‌ها برای تعیین بهای گاز و برق مصرفی خانوارهاست. این روش در کشورهای مختلف مورد استفاده قرار گرفته و کارآیی خود را نشان داده است. طی سال‌های گذشته این روش در کشورمان مورد استفاده قرار گرفت و نتایج مثبتی داشت. بر اثر استفاده از این روش، خانوارها انگیزه‌ای برای مدیریت مصرف پیدا کردند.

این کارشناس انرژی در رابطه با مدیریت مصرف انرژی با سیگنال‌دهی مناسب به مشترکان پرمصرف گفت: در تعرفه‌گذاری پلکانی، به موازات افزایش مصرف، بهای گاز و برق مصرفی مشترکان نیز افزایش پیدا می‌کند. همین امر زمینه مدیریت مصرف را به وجود می‌آورد. زیرا اکثر مشترکان که نسبت به سیگنال‌های قیمتی حساس هستند، تلاش می‌کنند در پلکان‌های پایین‌تر باقی بمانند و مشمول اضافه پرداخت نشوند.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: لازم است فاز نهایی تعرفه‌گذاری پلکانی پرمصرف‌ها اجرایی شود زیرا این مدل کلیدی و راهبردی، منجر به حذف یارانه انرژی برای مصارف خارج از الگو خواهد شد که با اخذ قیمت صادراتی انرژی از مشترکان پرمصرف، سیگنال مناسب قیمتی به مشترکان پرمصرف ارسال خواهد شد و اگر رعایت نکنند و ناترازی را تشدید کنند؛ باید با قیمت واقعی انرژی قبوض خود را پرداخت کنند. وقتی پلکان‌های قیمتی به‌ویژه در سطوح میانی و بالا به‌طور محسوس افزایش می‌یابند، مشوق قابل‌توجهی برای خانواده‌ها و بنگاه‌ها ایجاد می‌شود تا به سرمایه‌گذاری در تجهیزات کم‌مصرف (مانند یخچال و کولرهای کم‌مصرف، عایق‌بندی بهینه ساختمان، بکارگیری لامپ LED و استفاده از سیستم‌های تهویه در ساعات کم‌بار و … اقدام کنند. این امر به‌ویژه در بلندمدت می‌تواند به کاهش تلفات انرژی در سطح شبکه و تأخیر در نیاز به نیروگاه‌ها یا ایستگاه‌های گازرسانی جدید منجر شود.

فلاحی در پایان گفت: در فصول گرم یا سرد، مصرف برق و گاز به‌شدت افزایش می‌یابد و شبکه با خطر قطع بار یا خاموشی گسترده مواجه می‌شود. اعمال پله‌های قیمتی که نرخ پله‌های میانی و بالا را به‌صورت قابل‌توجهی افزایش می‌دهد، موجب می‌شود مصرف‌کنندگان تا حد امکان از مصرف غیرضروری در ساعت‌های اوج پرهیز کنند. این مکانیزم کمک می‌کند که پیک‌سایی کنترل شود و بارگذاری شبکه بهتر مدیریت گردد. همچنین وقتی پلکان قیمتی برای پرمصرف‌ها با قیمت صادراتی تعیین شود؛ خود پالس بسیار قوی برای کاهش مصرف‌های لوکس و غیرضروری صادر می‌شود

انتهای پیام/

لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط ادراك خبر در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید