دوشنبه, ۲۳ تیر ۱۴۰۴ / بعد از ظهر / | 2025-07-14
تبلیغات
تبلیغات
کد خبر: 317957 |
تاریخ انتشار : ۱۷ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۷:۵۹ |
1 بازدید
۰
می پسندم
ارسال به دوستان
پ

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، اردیبهشت ماه امسال، برق صنایع به ویژه برق خریداری‌شده از منابع تجدیدپذیر که به عنوان برق سبز شناخته می‌شود، از محدودیت‌های اضطراری برق مستثنا نشد و کارخانه‌های فولادی مجبور شدند با تنها ۱۰ درصد برق تخصیص یافته فعالیت کنند. این تصمیم ناگهانی بدون اطلاع‌رسانی قبلی اتخاذ شده و برق […]

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، اردیبهشت ماه امسال، برق صنایع به ویژه برق خریداری‌شده از منابع تجدیدپذیر که به عنوان برق سبز شناخته می‌شود، از محدودیت‌های اضطراری برق مستثنا نشد و کارخانه‌های فولادی مجبور شدند با تنها ۱۰ درصد برق تخصیص یافته فعالیت کنند. این تصمیم ناگهانی بدون اطلاع‌رسانی قبلی اتخاذ شده و برق سبز را نیز شامل شد.

برق سبز، انرژی تأمین شده از منابعی مانند خورشید و باد، با هزینه بالاتری توسط صنایع خریداری می‌شود و قرار بود به عنوان راهکاری مطمئن برای جلوگیری از قطعی برق در بخش تولید در اختیار آنها قرار گیرد. اما در بحران اخیر، این تمایز کارایی خود را از دست داده و مشابه برق شبکه سراسری محدود شد.

البته قانون «مانع‌زدایی از توسعه صنعت برق» با اجرای ماده ۴ از ابتدای امسال، تلاش کرده است موانع تولید را برطرف کرده و شرایط پایدار برای عرضه برق ایجاد کند. این ماده قانونی صنایع انرژی‌بر را موظف کرده تا تا پایان سال ۱۴۰۴، حداقل ۹۰۰۰ مگاوات نیروگاه حرارتی با بازدهی ۵۵ درصد و ۱۰۰۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر احداث کنند. همچنین وزارت نیرو باید برق تولیدی مازاد این نیروگاه‌ها را به بازار انرژی منتقل کند.

با وجود این الزامات قانونی، برق سبز و برق صنایع فولادی در اردیبهشت ماه قطع شده بود که خوشبختانه اخیراً مجدداً وصل شده است.

یعقوبی معاون اجرایی انجمن تولید کنندگان فولاد به تسنیم گفته است: «خوشبختانه برق سبز و ماده ۴ در برخی واحدهای فولادی فعال شده است، اما همه واحدها به این ظرفیت‌ها دسترسی ندارند. بسیاری از کارخانه‌ها مجبورند تنها با ۱۰ درصد برق تخصیصی فعالیت کنند که این وضعیت نه تنها منطقی نیست، بلکه منجر به کاهش جدی تولید شده است.»

وی هشدار داده‌است ادامه محدودیت‌ها می‌تواند آسیب‌های جدی به زنجیره تولید، صادرات و اشتغال وارد کرده و تحقق اهداف پیش‌بینی‌شده در اسناد بالادستی را با چالش مواجه کند.

بهرام سبحانی رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران نیز درباره خسارت وارده به صنایع فولادی ناشی از قطعی برق و گاز گفته است: در سال ۱۴۰۳ نسبت به ۱۴۰۲ تولید فولاد به میزان ۵.۷ درصد کاهش یافته است که دلیل اصلی آن محدودیت انرژی برای صنایع فولادی کشور بود. نکته مهم اینجاست در ۱۴۰۳ معادل پنج و نیم میلیارد دلار خسارت ناشی از عدم تولید به دلیل قطعی برق بوده است.

وی افزود: همچنین خسارت مجموع سال‌های ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲ نیز هشت و نیم میلیارد دلار بوده است. بنابراین ۱۴.۵ میلیارد دلار ارزش تولید از دست رفته صنعت فولاد ناشی از محدودیت انرژی طی ۴ سال بوده است.

انتهای پیام/

لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط ادراك خبر در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید