با فروکش کردن همه گیری کرونا در جهان، هم اینک بیماری آبله میمون باعث نگرانی مقامات بهداشتی شده است. گرچه شواهد ابتدایی حاکی از آن است که این بیماری قدرت سرایت پایینتری دارد، اما به دلیل پاندمی کووید ۱۹ طی سالیان اخیر مسئولان میکوشند تمامی جوانب احتیاطی درباره آبله میمون را رعایت کنند. به نقل […]
با فروکش کردن همه گیری کرونا در جهان، هم اینک بیماری آبله میمون باعث نگرانی مقامات بهداشتی شده است. گرچه شواهد ابتدایی حاکی از آن است که این بیماری قدرت سرایت پایینتری دارد، اما به دلیل پاندمی کووید ۱۹ طی سالیان اخیر مسئولان میکوشند تمامی جوانب احتیاطی درباره آبله میمون را رعایت کنند.
به نقل از خبرگزاری رویترز، سازمان جهانی بهداشت با صدور بیانیهای اعلام کرد یک نشست فوری برای بررسی این موضوع که آیا آبله میمون یک حالت اضطراری برای سلامت عمومی بین المللی ایجاد میکند، برگزار خواهد کرد.
تدروس ادهانوم، مدیر سازمان جهانی بهداشت در این باره میگوید: هم اکنون زمان آن فرا رسیده است که به آبله میمون واکنش مناسب نشان دهیم، زیرا این ویروس در حال بروز رفتارهای غیرطبیعی است، کشورهای زیادی درگیر شده اند، و نیازمند همکاریهای بین المللی برای مدیریت و مهار بیماری هستیم.
بررسی موضوع در این سطح پیشتر تنها درباره کووید ۱۹ و فلج اطفال از سوی سازمان جهانی بهداشت انجام شده بود. این نشست اضطراری پس از آن برگزار میشود که براساس اطلاعات بدست آمده از سوی این نهاد، تاکنون بیش از یک هزار و ۶۰۰ مورد قطعی و یک هزار و ۵۰۰ مورد مشکوک از آبله میمون در سال جاری میلادی در ۳۹ کشور جهان مشاهده شده است. متاسفانه از این میان، ۷۲ بیمار جان خود را از دست داده اند.
گرچه آبله میمون یک اِندمیک (همه گیری منطقهای) در بخشهایی از قاره آفریقا محسوب میشود، اما طی ماههای اخیر شمار افراد مبتلا در این مناطق و برخی کشورهای جهان در حال افزایش بوده است. این بیماری علائمی شبیه به آنفلوآنزا داشته و با ضایعه پوستی خود را نشان میدهد.
دانشمندان سازمان جهانی بهداشت میگویند میزان مرگ و میر ناشی از آبله میمون بین ۳ تا ۶ درصد است. با این وجود، کیفیت خدمات بهداشتی کشورها در نرخ مرگ و میر دخیل است، به طوری که تاکنون هیچ مورد مرگ ناشی از این بیماری در خارج از قاره آفریقا گزارش نشده است. بیشترین میزان مرگ ناشی از آبله میمون در سال جاری میلادی در جمهوری دموکراتیک کنگو مشاهده شده است.