رییس اداره بهداشت موادغذایی و بهسازی اماکن عمومی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت با اشاره به ابلاغ دستورالعمل رعایت شیوه نامه بهداشت محیط در ایام محرم و صفر، گفت: استفاده از ماسک به ویژه در محیط های بسته، رعایت فاصله فیزیکی در فضای باز و بسته و تهویه مناسب اماکن عزاداری، از اهمیت بالایی […]
رییس اداره بهداشت موادغذایی و بهسازی اماکن عمومی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت با اشاره به ابلاغ دستورالعمل رعایت شیوه نامه بهداشت محیط در ایام محرم و صفر، گفت:
استفاده از ماسک به ویژه در محیط های بسته، رعایت فاصله فیزیکی در فضای باز و بسته و تهویه مناسب اماکن عزاداری، از اهمیت بالایی برخوردار است. توصیه ما به سالمندان این است که تا حد امکان از حضور در محیط های شلوغ خودداری کنند و یا در محیط های شلوغ، حاضر نشوند.
وی ادامه داد: برنامه ریزی لازم از سوی بازرسان بهداشت محیط از چند روز قبل از ماه محرم و هماهنگی ها با هیئت ها و سازمان تبلیغات اسلامی انجام شده است. نظارت های بهداشتی شبانه روزی توسط نیروهای بهداشت محیط دانشگاه های علوم پزشکی در حال انجام است که تا کنون گزارشی از مشکل هیئت ها و تکایا نداشته ایم. رویکرد ما آموزش و اقناع سازی هیئت ها بوده است.
رییس اداره بهداشت موادغذایی و بهسازی اماکن عمومی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت یادآور شد: رابطان بهداشتی با هیئت های عزاداری همکاری دارند و نکات بهداشتی توسط اعضای هیئت ها، کنترل و بازرسی می شود و تا کنون بیش از ۶۵ درصد هیئت ها، این رابطان را به مراکز بهداشتی و درمانی معرفی کرده اند.
غلامی تصریح کرد: برای پیشگیری از انتقال بیماری های واگیردار به عزاداران، توجه به نکات بهداشتی مواد غذایی، ضروری است. سلامت آب توسط نیروهای وزارت بهداشت و آبفا در سطح شهرها و روستاها کنترل می شود. در دستورالعمل ابلاغی، مشخص شده که اولویت اطعام دهی و نذورات، مواد غذایی خشک است.
وی با اشاره به ضرورت حفظ نکات در طبخ غذای گرم، یادآور شد: یکی از نکات مهم در سلامت غذای گرم، رعایت بهداشت فردی افرادی است که در تهیه، طبخ و توزیع نذورات، درگیر هستند. از سوی دیگر، رعایت بهداشت محیط طبخ و توزیع غذا نیز اهمیت زیادی دارد. باتوجه به گرمای هوا، توصیه می شود که غذای گرم بسته بندی، بیش از دو ساعت در فضای بیرون، نگه داری نشود. عزاداران هم لازم است در سریع ترین زمان، غذای نذری را میل کرده و یا سریعا در یخچال، نگه داری کنند.
رییس اداره بهداشت موادغذایی و بهسازی اماکن عمومی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت گفت: ظروف یکبار مصرف برای اطعام و نذورات هم باید مناسب و ترجیحا ظروف پلمیرهای با منشا گیاهی برای غذا و نوشیدنی گرم و ظروف پلاستیکی نازک برای غذا و نوشیدنی های سرد، مورد استفاده قرار گیرد. ظروف یکبار مصرف پلاستیکی، تجربه پذیر نبوده و تخریب پذیر هستند و ممکن است مشکلاتی را برای محیط زیست و انسانها ایجاد کنند.
رییس اداره بهداشت موادغذایی و بهسازی اماکن عمومی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: تهویه مناسب در فضاهای مسقف در دستور کار هیات امنای هیئت ها و تکایا قرار گیرد به ویژه در مناطق گرم، حتما همزمان با استفاده از سرمایش، درب و پنجره ها باز باشد.