علیرضا زالی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در مراسم تفاهم نامه انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور و مرکز سلامت محیط کار وزارت بهداشت گفت: انستیتو تغذیه بر اساس رویکرد و اساس نامه خود، یک سری وظایف در حوزه ارتقای سطح کیفی مواد غذایی دارد. انتقال فناوری روز بخشی از مسئولیت پذیری این […]
علیرضا زالی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در مراسم تفاهم نامه انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور و مرکز سلامت محیط کار وزارت بهداشت گفت: انستیتو تغذیه بر اساس رویکرد و اساس نامه خود، یک سری وظایف در حوزه ارتقای سطح کیفی مواد غذایی دارد. انتقال فناوری روز بخشی از مسئولیت پذیری این مرکز است.
به گفته وی در کنار دارو، مواد غذایی کالای شبه استراتژیک محسوب میشوند. غذا میتواند آثار اجتماعی و امنیتی داشته باشد. تامین کیفیت غذا از مزرعه تا سفره خانوادهها از اهمیت بالایی برخوردار است. یکی از قدیمیترین بحثهای نظارتی در حوزه غذا است.
او افزود: در حال حاضر الگوی غذایی مردم تغییر کرده است. الان با توجه به اشتغالات خانوادهها، طبخ غذا در بیرون از خانه و موضوع بیرون بر بودن مواد غذایی مهم شده است. ارتقای سطح دانش مردم و تولید کنندگان مواد غذایی یکی از اهداف این تفاهم نامه است.
او افزود: بروشوردهای آموزشی ویژه اصناف در زمینه سلامت اصناف در حوزه مواد غذایی باید توزیع شوند. در تهران بیش از ۱۵۵ صنف ثبت شده وجود دارند.
او گفت: بیماریهای مختلف در دنیا که مخاطرات زیادی ایجاد میکنند و بار بیماری زیادی دارند؛ همان بیماریهای منتقله از غذا هستند. استاندارد سازی مواد غذایی باید بهتر از گذشته انجام شود.
ارتقای دانش سلامتی در حوزه غذا
جندقی، رئیس مرکز سلامت محیط وزارت بهداشت گفت: باید بین تولید دانش و ارتقای سطح خدمات یک ارتباط ایجاد کنیم که سبب افزایش سلامتی مردم خواهد شد.
به گفته وی مردم متقاضی غذای با کیفیت خوب هستند. با ارتقای دانش تولید کننده مواد غذایی نیازهای مختلف مردم به مواد غذایی برطرف میشود. غذا سبب تامین سلامتی مردم به نوعی است. مشاوره در کنار آموزش در زمینه تولید غذا موثر است و باعث ارتقای سطح کیفی مواد غذایی تولیدی خواهد شد.
او گفت: غذای سالم با آموزشهای خوب باعث ارتقای سلامتی مردم میشود و رقابتی در جهت ارتقای سطح کیفی مواد غذایی خواهد بود.