جمعه, ۲ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2024-11-22
تبلیغات
تبلیغات
کد خبر: 68054 |
تاریخ انتشار : ۳۱ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۲:۴۷ |
110 بازدید
۰
4
ارسال به دوستان
پ

بیش از ۱.۲ میلیارد نفر در سراسر جهان دچار کم شنوایی هستند. از طرف دیگر تمساح‌ها که می‌توانند تا ۷۰ سال عمر کنند از شنوایی عالی در تمام عمر خود برخوردار هستند. یکی از دلایل این است که تمساح‌ها می‌توانند سلول‌های مویی جدید ایجاد کنند. اخیرا یک گروه تحقیقاتی از دانشگاه اوپسالا سوئد در حال […]

بیش از ۱.۲ میلیارد نفر در سراسر جهان دچار کم شنوایی هستند. از طرف دیگر تمساح‌ها که می‌توانند تا ۷۰ سال عمر کنند از شنوایی عالی در تمام عمر خود برخوردار هستند. یکی از دلایل این است که تمساح‌ها می‌توانند سلول‌های مویی جدید ایجاد کنند. اخیرا یک گروه تحقیقاتی از دانشگاه اوپسالا سوئد در حال بررسی علت این موضوع هستند. محققان امیدوارند درک بیولوژی تمساح‌ها بتواند برای کسانی که دچار کم شنوایی هستند مفید باشد.

هلگه راسک اندرسن (Helge Rask-Andersen) استاد گوش‌شناسی دانشگاه اوپسالا و یکی از محققان این مطالعه گفت: به نظر می‌رسد که سلول‌های مویی جدید از فعال شدن سلول‌هایی به نام سلول‌های پشتیبان (support cells) تشکیل شده‌اند که این سلول‌ها به تمساح‌ها در بخش شنوایی کمک می‌کند. فرضیه ما این است اعصابی که تکانه‌هایی را از مغز حمل می‌کنند و با نام “اعصاب وابَران” (efferent nerves) شناخته می‌شوند، باعث رشد مجدد این ساختار می‌شوند. به آن دسته از سلول‌های عصبی که پیام‌های الکتریکی را از مرکز دستگاه عصبی بدن به سوی بیرون می‌برند در پزشکی وابَران گفته می‌شود. یاخته‌هایی که این پیام‌ها را در خلاف جهت وابَران یعنی به سوی مرکز دستگاه عصبی می‌آورند، آوران نام دارند.

کم شنوایی مشکلات قابل توجهی برای افراد ایجاد می‌کند و اغلب بر کیفیت زندگی افراد تاثیر منفی می‌گذارد. شایع‌ترین علت کم شنوایی نارسایی گیرنده‌های گوش است و این گیرنده‌ها در انسان‌ها قابل بازسازی نیستند. با این حال، تمساح‌ها با وجود عمر ۷۰ ساله همچنان شنوایی قوی در طول زندگی خود دارند. این موضوع که حیوانات در صورت آسیب دیدگی می‌توانند به سرعت سلول‌های مویی گوش خود را بازسازی کنند، شناخته شده است؛ اما واقعا مشخص نیست که این امر چگونه انجام می‌شود.

مشکل شنوایی

تمساح‌ها شنوایی بسیار خوبی دارند که این ویژگی برای حضور در خشکی و زیر آب مناسب است.گوش تمساح‌ها در این مطالعه جدید توسط محققان گوش بیمارستان دانشگاه اوپسالا مورد بررسی قرار گرفته است. تعداد کمی از گروه‌های تحقیقاتی در دنیا، گوش داخلی تمساح را مورد مطالعه قرار داده‌اند. محققان در این مطالعه از میکروسکوپ الکترونی و فناوری‌های مولکولی استفاده کرده‌اند.

یک کشف جالب این بود که ذرات سلولی کوچکی در گوش تمساح ترشح می‌شود. این ذرات می‌توانند آنزیم‌هایی ترشح کنند که شکسته می‌شوند یا غشایی را تشکیل می‌دهند که مژک‌های گوش به هنگام ورود صدا به آن ساییده می‌شوند. یک فرضیه این است که این امر حساسیت به صدا را افزایش می‌دهد و باعث بهبود شنوایی می‌شود.

هلگه راسک اندرسن گفت: امیدوارم در آینده درک کنیم که تمساح‌ها چگونه سلول‌های مویی خود را بازسازی می‌کنند تا در نهایت بتوانیم از آن در آینده برای کمک به افراد استفاده کنیم.

منبع: اس تی دی


بیشتر بخوانید


 

لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط ادراك خبر در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • ارسال دیدگاه برای این مطلب مقدور نمی باشد!