محمدجواد حیدری پور، بانک اطلاعات خیرین حوزه سلامت را از مهمترین دادههای گردآمده خواند و گفت: بر اساس اطلاعات تجمیعی تا پایان سال ۱۴۰۰، تعداد ۲۰ هزار و ۱۵۰ خیر در حوزه سلامت شناسایی شده است. خیرینی که هر کدام به نحوی و در اندازههای مختلف در ارتقای نظام سلامت به ویژه در بخش پروژههای […]
محمدجواد حیدری پور، بانک اطلاعات خیرین حوزه سلامت را از مهمترین دادههای گردآمده خواند و گفت: بر اساس اطلاعات تجمیعی تا پایان سال ۱۴۰۰، تعداد ۲۰ هزار و ۱۵۰ خیر در حوزه سلامت شناسایی شده است. خیرینی که هر کدام به نحوی و در اندازههای مختلف در ارتقای نظام سلامت به ویژه در بخش پروژههای عمرانی نقش داشته اند.
مدیرکل سازمانهای مردم نهاد و خیرین سلامت گفت: در بانک اطلاعات سازمانهای مردم نهاد، مؤسسات خیریه حوزه سلامت و مراکز خیریه درمانی نیز در مجموع اطلاعات بیش از دوهزار تشکل همراه با شعبات آنها در سرتاسر کشور به ثبت رسانده ایم.
حیدری پور، داوطلبان، گروههای داوطلب و جهادی را از دیگر حوزههای تحت مدیریت و نظارت اداره کل سازمانهای مردم نهاد و خیرین سلامت دانست و افزود: با به روزرسانی بانک اطلاعات گروههای داوطلب، متوجه میشویم که در دوران همه گیری کرونا تاکنون ۴۵۴ پروژه با حضور ۸۶ هزار نفر داوطلب و یک میلیون و ۱۲۰ هزار ساعت کار داوطلبی در زمینه سلامت در سطح کشور به انجام رسیده است.
وی ادامه داد: ۴۳۱ مرکز درمانی خیریه تاکنون و ۷۵۰ موقوفه سلامت در سراسر کشور شناسایی شده و از ۶۱۸ بیمارستان دولتی کشور، ۲۴۱ مؤسسه خیریه بیمارستانی فعال با مجوز وزارت کشور تا پایان ۱۴۰۰ داشته اند و ۱۴۱ موسسه خیریه بیمارستانی در شرف تأسیس است. ۱۱۱ موسسه هم طی تفاهم نامه با مجمع خیرین و مؤسسات خیریه فعال استان، این رویه را دنبال میکنند.
مدیرکل سازمانهای مردم نهاد و خیرین سلامت، میزان مشارکت ریالی مردمی در سال ۱۴۰۰ را ۳۵ هزار میلیارد ریال عنوان کرد و افزود: از این مقدار ۵۵۰۰ میلیارد در بخش بهداشت، ۲۸ هزار میلیارد در بخش درمان، ۴۰۰ میلیارد در بخش آموزش و پژوهش و ۱۱۰۰ میلیارد ریال در سایر بخشها بوده است.
حیدری پور با اشاره به بحران همه گیری کرونا، گفت: ارزش ریالی مشارکت مردمی در سراسر کشور توسط اقشار گوناگون خیرین، موسسات خیریه بیمارستانی، سازمانهای مردم نهاد و موسسات خیریه، گروههای داوطلب و مسوولیت اجتماعی سلامت شرکتها و بنگاههای اقتصادی در بحران کرونا از ابتدا تا ابتدای سال ۱۴۰۰ برابر با ۱۵ هزار میلیارد ریال بوده است. جالب توجه است که ۵ هزار میلیارد از این رقم مربوط به حوزه مسوولیت اجتماعی سلامت شرکتها و بنگاههای اقتصادی است.
مدیرکل سازمانهای مردم نهاد و خیرین سلامت با برشمردن دیگر خدمات و اقدامات این حوزه افزود: در زمینه مسوولیت پذیری اجتماعی در مشارکت با سازمان استاندار، به تدوین استاندارد ملی خیر همگانی و مسوولیتپذیری اجتماعی اقدام شده که بسیار ارشمند و درخور توجه است.
حیدری پور در پایان با پرداختن به ضرورت جلب مشارکت خیرین خارج از کشور و تعامل با موسسات خیریه در هماهنگی و تسهیل مشارکت افزود: خیرین سلامت تاکنون در بیش از ۳۰ درصد پروژههای عمرانی حوزه سلامت مشارکت داشته اند و تلاش میکنیم با اعتمادسازی و تسهیلگری مناسب، خیرین خارج از کشور را هر چه بیشتر به سوی حوزه سلامت کشور جلب و جذب کنیم