آنتیبادیهای مونوکلونال، درمانهای آزمایشگاهی طراحیشده برای مبارزه با عفونتهای خاص هستند. در اوایل سال ۲۰۲۱، سازمان غذا و داروی آمریکا مجوز استفاده اضطراری را برای دو آنتی بادی مونوکلونال با هدف درمان خفیف تا متوسط کووید-۱۹ در بیماران پرخطر و غیر بستری صادر کرد، با این حال، شواهد نشان داد این درمانها در برابر نوع […]
آنتیبادیهای مونوکلونال، درمانهای آزمایشگاهی طراحیشده برای مبارزه با عفونتهای خاص هستند. در اوایل سال ۲۰۲۱، سازمان غذا و داروی آمریکا مجوز استفاده اضطراری را برای دو آنتی بادی مونوکلونال با هدف درمان خفیف تا متوسط کووید-۱۹ در بیماران پرخطر و غیر بستری صادر کرد، با این حال، شواهد نشان داد این درمانها در برابر نوع اومیکرون کووید-۱۹ که در دسامبر ۲۰۲۱ در آمریکا ظاهر شد و مسئول افزایش رکورد کووید-۱۹ در زمستان ۲۰۲۱-۲۰۲۲ بود، تاثیری نداشته است. در نتیجه کاهش اثربخشی آنتیبادیهای مونوکلونال علیه این نوع، FDA در اوایل ژانویه ۲۰۲۲ مجوز استفاده از آنها را صادر کرد.
در مقالهای که در JAMA Network Open منتشر شده است، دانشمندان استفاده از این دو آنتی بادی مونوکلونال را برای بیماران مبتلا به کووید-۱۹ قبل و بعد از لغو مجوز FDA ارزیابی کردند. مشاهدات این تیم نشان داد اگرچه استفاده کلی از دو آنتی بادی مونوکلونال به تدریج پس از لغو مجوز کاهش یافت اما باز هم تعداد زیادی از دوزها تا سال ۲۰۲۲ بر روی بیماران تجویز شد. در مجموع بیش از ۱۵۸۰۰۰ دوز از آنتی بادیهای مونوکلونال تجویز شد که فواید کمی برای بیماران در پی داشت و به طور بالقوه به آنها کمک کرد.
تیموتی اندرسون، استاد دانشگاه هاروارد میگوید: استفاده مداوم از این درمانها نشان دهنده مراقبتهای کم ارزش است و ممکن است منعکس کننده راهنماییهای متناقض دولت ایالتی یا عدم آگاهی بیمارستان از عدم مجوز باشد. اگرچه FDA به وضوح اعلام کرد این درمانها دیگر مجاز به استفاده نیستنداما مجوزهای استفاده اضطراری آنها را بهدلیل این احتمال که ممکن است برای درمان انواع کووید-۱۹ در آینده کار کنند، به طور کامل لغو نکرد. این میتواند منجر به سردرگمی و تفسیر نادرست شود.
اندرسون و همکارانش گزارش عمومی اجباری بیمارستانها به وزارت بهداشت و خدمات انسانی آمریکا را از اکتبر ۲۰۲۱ تا ژوئن ۲۰۲۲ بررسی کردند. آنها مشاهده کردند که در اوایل سال ۲۰۲۲، بیمارستانها بیش از ۱۵۸۰۰۰ دوز از درمانهای آنتیبادی مونوکلونال غیرمجاز bamlanivimivimabes/et را تجویز کردند.
بیشتر بخوانید
منبع: مدیکال اکسپرس