احمد فاضل زاده در اجلاس روسای دانشگاه ها، پژوهشگاهها و پارکهای علم و فناوری کشور گفت: با توجه به سه دهه تجارب موفق مرکز منطقهای اطلاعرسانی علوم و فناوری در زمینه تامین منابع اطلاعات علمی و همچنین قریب به دو دهه فعالیت اثرگذار پایگاه استنادی علوم جهان اسلام در حوزه رصد و پایش تولید علم […]
احمد فاضل زاده در اجلاس روسای دانشگاه ها، پژوهشگاهها و پارکهای علم و فناوری کشور گفت: با توجه به سه دهه تجارب موفق مرکز منطقهای اطلاعرسانی علوم و فناوری در زمینه تامین منابع اطلاعات علمی و همچنین قریب به دو دهه فعالیت اثرگذار پایگاه استنادی علوم جهان اسلام در حوزه رصد و پایش تولید علم در سطح جهان، رصد و سنجش فناوری در راستای توسعه اقتصاد دانشبنیان و اشتغالآفرین مورد توجه این موسسه است.
وی گفت: این موسسه به عنوان یکی از بخشهای اصلی نظام ملی نوآوری و فناوری کشور نقش رادار و رصد خانه علم و فناوری را در سطح کشور و کشورهای اسلامی ایفا خواهد کرد.
رییس موسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری (ISC) اظهار داشت: با استفاده از ظرفیت دانشگاه ها، پژوهشگاهها و پارکهای علم و فناوری کشور، نظام ایدهها و نیازها را که به اختصار این سیستم را «نان» میخوانیم، سعی خواهیم کرد نیازهای صنایع خصوصی و دولتی را به این سامانه هدایت کنیم. راههای ارتباط دانشگاه با جامعه را از این منظر هموارتر خواهیم کرد و وارد اثرگذاری اجتماعی و اقتصادی از سوی دانشگاهها خواهیم شد. در شاخصها و معیارهای ارزیابی از دانشگاهها که ISC هر سال انجام میدهد این نوع مولفهها را مورد توجه قرار خواهیم داد؛ که پژوهشهای دانشگاهی و پایان نامههای کاربردی دانشجویان برای رفع این نیازها اهمیت فراوان دارد.
فاضل زاده گفت: این موسسه در راستای انجام تحقیقات نیازمحور نسبت به احصاء و تعیین نیازها، ایدهها و توانمندیهای کشور و یکپارچه سازی سامانههای موجود پژوهش، فنآوری نوآوری در حوزه مرتبط بانیازهای کشور، به عنوان نهاد هماهنگ کننده میان دستگاهی عمل خواهد کرد.
رییس موسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری (ISC) گفت: در راهبرد تحول دیجیتال، متناسب با برنامه ها، فعالیتها و خدمات این موسسه از ظرفیت نخبگان و شرکتهای دانش بنیان جهت رصد، ارزیابی و پایش علم و فناوری کشور استفاده خواهد شد.
فاضل زاده گفت: موسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری از بدو تاسیس فعالیتهای علمی و فنی خود را بر پایه شبکه و استقرار سیستم اتوماسیون عملیات برنامه ریزی و به مورد اجرا گذاشته است.
وی افزود: از تاسیس موسسه بیش از سه دهه میگذرد (مرکز منطقهای اطلاع رسانی علوم و فناوری ۱۳۷۰ و پایگاه استنادی علوم جهان اسلام ۱۳۸۷) در طی سالهای گذشته، برنامهها و خدمات مختلف و متنوعی در این موسسه پیاده سازی شده است که در راس آن کنترل و مدیریت اطلاعات علمی کشور از یک سو و پایگاه استنادی علوم جهان اسلام از سوی دیگر قرار دارد.
فاضل زاده گفت: پایگاههای گوناگونی در حوزه سازماندهی محتوا و بررسیهای استنادی تاسیس شده است که هرکدام به نوبه خود نقش مهمی در تحقیق و توسعه و مدیریت اطلاعات ایفا میکند و در خصوص موسسه علوم استنادی با توجه به اینکه حجم اطلاعات علمی تولیده شده در ایران و کشو. رهای اسلامی بسیار بالا است؛ اکنون مدیریت بهینه این پایگاهها مستلزم بکار گیری فناوریهای نوآورانه و تحول دیجیتال است.
فاضل زاده در خصوص اجرای تحول دیجیتال در موسسه علوم استنادی و پایش علم و فناوری گفت: در راهبرد تحول دیجیتال، متناسب با برنامه ها، فعالیتها و خدمات موسسه اقدام خواهیم کرد. در این بخش، هدف غایی، استفاده از فناوریهای نوآورانه شامل هوش مصنوعی، اینترنت اشیا، رایانش ابری در زیر ساختهای مدیریت منابع اطلاعاتی و مطالعات استنادی است و کاربرد فناوریهای اطلاعاتی و روش شناسی ایجاد سیستمهای اطلاعاتی را دنبال خواهیم کرد.
رئیس موسسه علوم استنادی و پایش علم و فناوری گفت: بر این اساس، برنامه داریم بازدهی نیروی انسانی را افزایش، هزینههای عملیاتی را کاهش و در کاربران برای جستجوها و تامین نیازهای اطلاعات علمی و استنادی انگیزه قوی بوجود خواهیم آورد.
فاضل زاده، گسترش سرعت عملیات، افزایش بهره وری، مدیریت بهتر منابع، دریافت دادهها و اطلاعات بیشتر و سریعتر از بخشهای مختلف کشورهای اسلامی و ارتقاء و بهبود فرهنگ دیجیتال را از مزایای مهم اجرای برنامه تحول دیجیتال برشمرد.