به گزارش ادراک خبر به نقل از خبرگزاری فارس، مقامهای تایوان امروز (پنجشنبه) اعلام کردند که از طرح خرید بالگردهای جنگی پیشرفته ضدزیردریایی جدید از ایالات متحده صرف نظر کرده است زیرا این تجهیزات را بسیار گران عرضه میکند.
بنا بر گزارش خبرگزاری رویترز، تایوان پیش از این اعلام کرده بود که قصد دارد ۱۲ بالگرد ضدزیردیایی «ام اچ-۶۰ آر» ساخت شرکت لاکهید مارتین واحد «سکورسکی» خریداری کند اما رسانههای محلی تایوان گزارش کردند که ایالات متحده حاضر به فروش این بالگردها به تایوان نشده است زیرا آن را در راستای نیازهای این جزیره نمیدانسته است.
«چئو کئو چنگ» وزیر دفاع تایوان در پاسخ به سؤالات نمایندگان پارلمان درباره تغییرات اخیر در خرید تسلیحات جدید آمریکا از سوی تایوان گفت: «قیمت بسیار گران است و فراتر از توانایی کشور ما است».
طبق این گزارش، دو خرید دیگر تسلیحات از سوی تایوان یا همان سامانه توپخانهای هوویتزر «ام ۱۰۹ ای ۶» و موشکهای ضدهواپیمای سیار استینگر نیز به تعویق افتاده است.
بر اساس گزارش رویترز، استینگرهای فناوری ریتون از آن دسته پدافندهای هوایی هستند که اوکراین برای دریافت آنها بسیار تقاضا کرده و میگوید از آن علیه هواپیماهای روسیه استفاده میکند اما ایالات متحده عرضه خود را کاهش داده است و موانع چشمگیری در مسیر تولید تعداد بیشتری از تسلیحات ضدهواپیما در آمریکا وجود دارد.
چئو تصریح کرد که از قبل قرارداد خرید استینگر را امضا کرده و هزینه آن را پرداخت کرده است و به ایالات متحده فشار میآورند تا این تسلیحات را به آنها عرضه کند.
وی بدون اشاره به جزئیات گفت: «ما فروش تسلیحات را یک موضوع کوچک نمیدانیم و برنامههای پشتیبان داریم».
چین، تایوان را بخشی از قلمرو خود می داند و در خصوص هرگونه اقدامات تحریکآمیز برای جدا کردن این منطقه از سرزمین اصلی چین هشدار داده است و از طرف دیگر تایوان تلاش دارد برنامه مدرنیزه کردن ارتش خود به منظور افزایش قابلیتها برای مقابله با چین را پیش ببرد.
بر اساس گزارش رویترز،«تسای اینگ ون» رئیسجمهور تایوان از مفهوم «جنگ نامتقارن» دفاع کرده است که شامل توسعه سلاحهایی با فناوری برتر و بسیار سیار است که به سختی از بین میروند و می توانند حملات دقیق را انجام دهند.
ایالات متحده علیرغم آنکه میگوید به هیچ عنوان در صدد آسیبرسانی به سیاستهای چین در خصوص تایوان نیست اما مقامات ایالات متحده تایوان را تحت فشار قرار دادهاند تا ارتش خود را مدرن کند تا بتواند به قدر آن را تقویت کند که حمله چین برای آن دشوار است.
روز دوشنبه (۱۲ اردیبهشت ماه)، وزارت دفاع تایوان تایید کرده بود که قرارداد تسلیحاتی بین ایالات متحده و تایوان به دلیل شلوغ بودن خط تولید سلاح ناشی از جنگ در اوکراین با تاخیرهای شدید روبرو شده و این امر باعث شده این جزیره به دنبال جایگزین باشد.
طبق این گزارش، توپهای «هویتزر» ساخت ایالات متحده در سال ۲۰۲۳ طبق زمان برنامه ریزی شده به تایوان تحویل داده نخواهد شد، زیرا ظرفیت تولید صنعت تسلیحات ایالات متحده تحت تاثیر جنگ جاری اوکراین قرار گرفته است.
در آگوست گذشته، واشنگتن فروش ۴۰ توپخانه هویتزر و تجهیزات مربوطه را با هزینه تخمین ۷۵۰ میلیون دلار به تایوان تایید کرد. این بخشی از اولین فروش تسلیحاتی به تایوان بود که توسط «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا از زمان تصدی ریاست جمهوری تایید شد. هشت هفته پس از جنگ روسیه با اوکراین، واشنگتن تصمیم گرفت تا تحویل هویتزر به اوکراین را به عنوان بخشی از بسته کمک نظامی ۸۰۰ میلیون دلاری آمریکا افزایش دهد.