سه شنبه, ۱۳ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-12-03
تبلیغات
تبلیغات
کد خبر: 80539 |
تاریخ انتشار : ۲۴ شهریور ۱۴۰۱ - ۱۴:۳۵ |
102 بازدید
۰
3
ارسال به دوستان
پ

به گزارش ادراک خبر، «میخائیل اولیانوف» نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین، بامداد پنجشنبه عضویت جمهوری اسلامی ایران در سازمان همکاری شانگهای را تبریک گفت. اولیانوف در صفحه توئیتر خود نوشت: «به همکاران ایرانی خود تبریک می‌گویم. عضویت ایران در سازمان همکاری شانگهای، روند تقویت مراکز جدید نفوذ و همکاری بین‌المللی را تسهیل […]

به گزارش ادراک خبر، «میخائیل اولیانوف» نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین، بامداد پنجشنبه عضویت جمهوری اسلامی ایران در سازمان همکاری شانگهای را تبریک گفت.

اولیانوف در صفحه توئیتر خود نوشت: «به همکاران ایرانی خود تبریک می‌گویم. عضویت ایران در سازمان همکاری شانگهای، روند تقویت مراکز جدید نفوذ و همکاری بین‌المللی را تسهیل می‌کند».

وی با به اشتراک گذاشتن توئیت «حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران درباره عضویت دائم تهران در سازمان شانگهای، افزود: «جهان در حال تغییر برای بهتر شدن است».

پیش از این، امیرعبداللهیان در صفحه توئیتر خود نوشته بود: «امشب در شهر تاریخی سمرقند یادداشت تعهدات عضویت دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان همکاری شانگهای را با دبیرکل امضا کردم».

عضویت دائم ایران در سازمان همکاری شانگهای در نشست سران در دوشنبه پایتخت تاجیکستان مورد پذیرش اعضای این سازمان قرار گرفت. آیت‌الله رئیسی امروز در رأس هیأتی برای شرکت در نشست سران سازمان در شهر سمرقند ازبکستان و همچنین انجام سفری دوجانبه به ازبکستان به این شهر سفر کرد.

سازمان همکاری شانگهای سازمانی بین ‌دولتی است که در سال ۲۰۰۱ با هدف همکاری‌های چندجانبه امنیتی، اقتصادی و فرهنگی توسط رهبران چین، روسیه، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان و ازبکستان تشکیل شد. مغولستان در سال ۲۰۰۴ و یک سال بعد ایران، پاکستان، هند و افغانستان در سال ۲۰۰۵ و پس از آن نیز بلاروس به عنوان عضو ناظر به این سازمان پیوستند. هند و پاکستان از تابستان ۲۰۱۶ عضو دائم این سازمان شدند و در حال حاضر ایران، مغولستان، افغانستان و بلاروس اعضای ناظر این سازمان را تشکیل می‌دهند.

این سازمان دارای هشت عضو دائم شامل هند، قزاقستان، چین، قرقیزستان، پاکستان، روسیه، تاجیکستان و ازبکستان است. چهار کشور افغانستان، بلاروس، ایران و مغولستان نیز به عنوان عضو ناظر و ۶ کشور جمهوری آذربایجان، ارمنستان، کامبوج، نپال، ترکیه و سریلانکا هم جزو شرکای گفت‌‌وگوی سازمان فوق هستند.

لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط ادراك خبر در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • ارسال دیدگاه برای این مطلب مقدور نمی باشد!