شنبه, ۳ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2024-11-23
تبلیغات
تبلیغات
کد خبر: 81418 |
تاریخ انتشار : ۲۶ شهریور ۱۴۰۱ - ۱:۰۶ |
97 بازدید
۰
7
ارسال به دوستان
پ

محمد رئیس زاده با حضور در برنامه تلویزیونی صف اول اظهار کرد: زمانی که عملکرد کشور‌ها در حوزه‌ی کرونا بررسی می‌شود سیستم کشور ما کارآمد است و تاب آوری نظام‌ها یکی از معیار‌هایی است که در آینده جای خود را بیشتر خواهد کرد. او ادامه داد: سازمان نظام پزشکی حدود ۶۰ سال قدمت قانونی دارد […]

محمد رئیس زاده با حضور در برنامه تلویزیونی صف اول اظهار کرد: زمانی که عملکرد کشور‌ها در حوزه‌ی کرونا بررسی می‌شود سیستم کشور ما کارآمد است و تاب آوری نظام‌ها یکی از معیار‌هایی است که در آینده جای خود را بیشتر خواهد کرد.

او ادامه داد: سازمان نظام پزشکی حدود ۶۰ سال قدمت قانونی دارد و نزدیک به ۵۴ سال سابقه‌ی تشکیل و حیات دارد؛ سازمان نظام پزشکی مرکز ثقل مثلثی است که سه ضلع دارد و اضلاع آن مردم، حاکمیت و نهاد‌های قانون گذار و ضلع دیگر جامعه‌ی پزشکی هستند که نظام پزشکی باید ارتباط این سه ضلع را مدیریت کند و روابط صنفی و قانون گذار را مدیریت کند و از حقوق بیماران دفاع کند.

رئیس زاده گفت:اگر در جایی از حقوق جامعه پزشکی دفاع میکنیم یا جایی برخورد می‌کنیم هدف ما دفاع از حقوق بیماران است؛ در سازمان نظام پزشکی حقوق و مصالح مردم و جامعه پزشکی منطبق است و از هم جدا نیست.

او گفت: طبق تعریف جهانی نظام سلامت مجموعه‌ای از مردم و مدیران و منابع ذیل قوانین ملی باید در کنار هم جمع شوند تا سلامت جامعه را ارتقاء دهند بنابراین وظیفه اصلی سازمان نظام پزشکی فراهم آوردن همه‌ی تمهیداتی است که منجر به ارائه خدمات کیفی و موثر به مردم می‌شود.

رئیس زاده ادامه داد:وظیفه مهم خدمت به مردم بر دوش سازمان نظام پزشکی است؛ ما تعاملات پررنگی را با مجلس و نمایندگان برقرار کردیم معاونت پارلمانی و اجتماعی پارلمانی را فعال کردیم و با رسانه‌ها تعاملات زیادی را برقرار کردیم تا درک واقعی از مشکلات جامعه پزشکی را به گفتگو بگذاریم و به یک گفتمان واحد برسیم.درحال حاضر بزرگترین مشکل نبود درک مشترک و گفتمان واحد بین مسئولین و مردم و جامعه‌ی پزشکی و نظام سلامت در خصوص چالش‌ها و راهبرد‌های آینده است.

او افزود:نظام سلامت و جامعه‌ی پزشکی ما در ۴۳ سال اخیر مسیر ترقی افتخار آمیزی را پیموده، براساس دو شاخص مهم امید به زندگی و مرگ و میر رشد مثبت و قابل توجهی را داشتیم به صورتی که در سال ۱۹۷۹ امید به زندگی در کشور ما ۵۴ سال بوده در حالی در همان سال در دنیا ۶۲/۵ سال بود و در سال ۱۹۹۱ منحنی  به ۶۵ سال رسید و در سال ۲۰۲۰ میانگین دنیا ۷۲ سال و در کشور ما این عدد به ۷۶ سال رسید و یعنی منحنی ما رشد قابل توجهی را داشته است.

او گفت: در مرگ و میر اطفال زیر ۵ سال یا مادران باردار یا نوزادان زیر ۱ سال هم شاخص‌ها به شدت ارتقاء پیدا کرد و از شاخص‌های جهانی بهتر شد در خصوص آمار تعداد پزشکان و فارغ التحصیلان رشته‌های پزشکی، گسترش دانشکده‌های پزشکی و پرورش نیرو‌های لازم هم آمار ما آمار عادی نیست بلکه فوق‌العاده است.

جمعیت ما در این ۴۳ سال ۲/۵ برابر شد، اما تعداد پزشکان ما نزدیک ۱۲/۵ برابر شد، سرانه‌ی پزشک به جمعیت نزدیک ۵/۵ برابر شد و ما این رشد را در سایه‌ی دو عامل اساسی اعتماد و اهتمام جدی مسئولین کشور و توانمندی و پتانسیل عظیم و پایان ناپذیر پزشکی در حوزه‌ی پژوهش و درمان داریم.

به گفته رئیس زاده در حال حاضر ۶ هزار و ۵۰۰ دانشجوی پزشکی از کشور‌های اروپایی و آمریکایی و آفریقایی با هزینه‌ی خودشان در کشور ما در حال تحصیل هستند یعنی ما نیازمندی کشور‌های دیگر را نیز به نوعی تامین میکنیم و در صورت نیاز پزشکان ما به مناطق دیگر می‌روند و کار درمانی انجام می‌دهند.

او گفت: ادامه‌ی این مسیر نیز با رعایت این دو مولفه قابل تحقق است، ممکن است ما در بخشی از رشته‌های تخصصی و فوق تخصصی پسرفت‌هایی داشته باشیم ما در حوزه‌های عمومی تا حد استاندارد دانشجو فارغ‌التحصیل داریم به طوری که امسال بالای ۴ هزار نفر متخصص فارع‌التحصیل شدند. اما به دلیل رعایت نکردن بعضی زیرساخت‌ها برخی از حوزه‌های ما با چالش جدی مواجه اند.

رئیس کل سازمان نظام پزشکی گفت: برخی رشته ها مانند جراحی اطفال دچار مشکل شده اند که رشته هایی بسیار ضروری برای کشور هستند در سال جاری در این رشته ها یک یا دو نفر در کشور فارغ‌التحصیل داشتیم یا در برخی رشته های فوق‌تخصصی افراد تمایلی به ورود در آن رشته ها ندارند.

او گفت: در بحث مطب باید کار برای جوان پزشک ها تسهیل شود قانون تسهیل کسب و کار که در ماه های گذشته تصویب شد این اجازه را می‌دهد که ما به فارغ‌التحصیلان جوان اجازه‌ی زدن مطب را بدهیم که ساز و کار آن را وزارت بهداشت تعیین می‌کند اما صادر کننده سازمان نظام پزشکی است.

او اعلام کرد : دو موضوع مهم کاهش پرداختی از جیب مردم و افزایش دسترسی دو شاخص کلیدی هستند که نقشه‌ی راه را مشخص می‌کنند اما برای رسیدن به این دو مورد راهکارهایی لازم است، به حوزه‌ی سلامت باید تخصصی و محوری و قانونی نگاه کرد.ما باید نظام ارجاع را بطور جدی در کشور اجرا کنیم؛ اگر این نظام اجرا شود احساس کمبود متخصص کمتر می‌شود و باید بسته‌ی ماندگاری پزشکان متخصص در مناطق محروم را تعریف کنیم.

رئیس زاده گفت: نسخه‌ی الکترونیک جزئی از پرونده‌ی الکترونیک است که اجرایی شدن پرونده سلامت الکترونیک برای ساماندهی به ثبت و گزارش دهی خدمات امری محوری است، نسخه های الکترونیک در ابتدا مشکلاتی داشت اما اکنون این ایرادات در حال رفع شدن است.

به گفته او بیش از ۹۰ درصد نسخه الکترونیک در حال اجرایی شدن است، اما چالش‌هایی در برخی مناطق وجود دارد که باید تلاش شود تا برطرف شود.

او افزود: الزام قرداد با بیمه‌ها برای پزشکان در قانون بودجه‌ی امسال وجود داشت که چالش‌های بسیار زیادی دارد و طبق صحبت‌های صورت گرفته مشکل اصلی نبود زیرساخت کامل برای اجرایی شدن این قانون بود، نکته‌ی اول این است که بیمه‌ها آنطور که باید بر اساس قانون نبودند و هنوز عقب ماندگی داریم و نکته‌ی مهم‌تر بحث قیمت واقعی خدمات است.

رئیس زاده گفت: شعاری که در حال حاضر آن را دنبال می‌کنیم قیمت واقعی برای خدمت واقعی است یعنی نیاز، قیمت و خدمت واقعی است اگر این شعار محوری اجرا شود تمایل پزشکان برای بستن قرارداد افزایش خواهد داشت.

او در پایان گفت: از ۴۲ درصد پرونده‌هایی که منجر به صدور کیفر خاص در نظام پزشکی شده ۸۳ درصد به نفع بیمار رای داده شده است.

لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط ادراك خبر در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • ارسال دیدگاه برای این مطلب مقدور نمی باشد!