به گزارش ادراک خبر ب، ناتو و پنتاگون سه شنبه شب به وقت تهران در واکنش به طرح روسیه برای برگزاری همه پرسی در مناطق آزاده شده «دونباس» گفتند که این همه پرسی را به رسمیت نمیشناسند. به گزارش وبگاه شبکه خبری «الجزیره» دبیر کل ناتو گفته که برنامه روسیه در برگزاری همه پرسی در […]
به گزارش ادراک خبر ب، ناتو و پنتاگون سه شنبه شب به وقت تهران در واکنش به طرح روسیه برای برگزاری همه پرسی در مناطق آزاده شده «دونباس» گفتند که این همه پرسی را به رسمیت نمیشناسند.
به گزارش وبگاه شبکه خبری «الجزیره» دبیر کل ناتو گفته که برنامه روسیه در برگزاری همه پرسی در جمهوری دونباس منجر به تشدید بیشتر جنگ میشود.
سران مناطق لوهانسک و دونتسک روز سهشنبه تاریخ برگزاری همهپرسی برای پیوستن این مناطق به فدراسیون روسیه را اعلام کردند. جمهوریهای خلق لوهانسک و دونتسک گفتهاند این همهپرسی از ۲۳ تا ۲۷ سپتامبر (۱ مهرماه تا ۵ مهرماه) برگزار خواهد شد.
«لئونید پاسکنیک»، رهبر جمهوری لوهانسک چندی پیش قانونی را امضا کرد که به موجب آن مقرر شد برای پیوستن این منطقه به روسیه همهپرسی برگزار شد. بعد از او، «دنیس پوشیلین»، رهبر دونتسک هم اعلام کرد که همهپرسی مشابهی در این منطقه برگزار خواهد شد. پوشیلین در آن زمان گفت که لایحهای هم با همین موضوع در پارلمان دونتسک معرفی کرده است.
به گزارش الجزیره، «ینس استولتنبرگ»، دبیرکل ناتو طرحهای نیروهای تحت حمایت روسیه برای برگزاری همهپرسی در اوکراین را محکوم کرد و هشدار داد که این مسئله منجر به تشدید جنگ میشود.
دبیر کل ناتو مدعی ساختگی بودن این همه پرسی شد و در توییتی نوشت: «جامعه بین المللی باید این نقض آشکار قوانین بینالمللی را محکوم کند و حمایت از اوکراین را افزایش دهد.»
پنتاگون (وزارت دفاع آمریکا) نیز اعلام کرده که آمریکا نتیجه همه پرسی روسیه در اوکراین را به رسمیت نمی شناسد.
روسیه در ماه فوریه (اسفند گذشته) این دو منطقه را به عنوان مناطق مستقل به رسمیتی شناخت، اما شمار زیادی از کشورها هنوز آنها را بخشی از اوکراین میدانند. با وجود این، کییف به صورت غیررسمی کنترل بر این دو منطقه را در سال ۲۰۱۴ از دست داد. در آن زمان، ساکنان این دو منطقه، نتیجه کودتای تحت حمایت غرب، موسوم به «کودتای میدان» را به رسمیت نشناختند.
پوشیلین در نامهای به «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه از وی خواست چنانچه مردم در همهپرسی به نفع پیوستن به فدراسیون روسیه رأی دادند مطابق با نتایج این همهپرسی، دونتسک را به عنوان بخشی از روسیه بپذیرد.
روسیه از ۲۴ فوریه ۲۰۲۲ (پنجم اسفند ماه ۱۴۰۰) بعد از به رسمیت شناختن استقلال دو جمهوری لوهانسک و دونستک از اوکراین، به این منطقه نیرو اعزام کرد و از آغاز «عملیات ویژه نظامی در اوکراین» خبر داد.
روسیه هدف خود را از این اقدام، نازی زدایی اوکراین، خلع سلاح این کشور، رفع نگرانیهای امنیتی خود و اجابت درخواست کمک لوهانسک و دونستک اعلام کرده و گفته است که قصد تصرف اراضی اوکراین را ندارد.
دولت اوکراین اما استقلال دونستک و لوهانسک را به رسمیت نشناخته و حضور نظامی روسیه را «تجاوز و حمله به تمامیت ارضی« خود خوانده است.
به دنبال آغاز درگیری روسیه با اوکراین، کشورهای غربی ضمن محکوم کردن مسکو و تشدید فشارهای اقتصادی، حمایتهای همه جانبه سیاسی، مالی، تسلیحاتی از کییف را در دستور کار قرار دادهاند.