پنجشنبه, ۱ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-11-21
تبلیغات
تبلیغات
کد خبر: 83273 |
تاریخ انتشار : ۳۰ شهریور ۱۴۰۱ - ۱۶:۱۴ |
105 بازدید
۰
3
ارسال به دوستان
پ

به گزارش ادارک خبر، مجمع جهانی صلح اسلامی در بیانیه‌ای به مناسبت روز جهانی صلح، این روز را به عنوان فرصتی برای طرح و اندیشه‌های اسلامی در این زمینه و یادآوری گفتمان صلح عادلانه با نگاه به حفظ کرامت انسانی به عنوان گفتمان مشترک جهانی دانست. در این بیانیه آمده است: ایجاد جهانی مبتنی بر […]

به گزارش ادارک خبر، مجمع جهانی صلح اسلامی در بیانیه‌ای به مناسبت روز جهانی صلح، این روز را به عنوان فرصتی برای طرح و اندیشه‌های اسلامی در این زمینه و یادآوری گفتمان صلح عادلانه با نگاه به حفظ کرامت انسانی به عنوان گفتمان مشترک جهانی دانست. در این بیانیه آمده است:

ایجاد جهانی مبتنی بر صلح، دوستی و عدالت، آرزوی همه ادیان، انسان‌ها، ملت‌ها و فرهنگ‌ها است. با این وجود پرداختن به صلح و جستجوی راه‌های دستیابی به آن، یکی از اصلی‌ترین چالش‌های بشر به ویژه در جهان معاصر به شمار می‌رود؛ چرا که سایه جنگ و تروریسم اغلب بر حیات بشر احساس شده و می‌شود. به طور کلی حوادث و تحولات پیش رو حاکی از آن است که در سده حاضر «صلح و عدالت» بیشتر از هر چیز دیگری در معرض خطر، تهدید و نقض قرار دارد.
از این رو سازمان ملل بر اساس منشور خود اصلی‌ترین هدف خود را حفظ و برقراری صلح و امنیت در جهان اعلام کرده است و از سال ۱۹۸۲ روز ۲۱ سپتامبر، مصادف با ۳۰ شهریور را روز جهانی صلح نامگذاری کرده، بر این اساس کشورها، ملت‌ها و افراد مختلفی در سراسر جهان این روز را با هدف برقراری صلح و رفع خشونت و جنگ در جهان گرامی می‌دارند.
امسال سازمان ملل متحد روز جهانی صلح را پایان نژاد پرستی و ایجاد صلح جهانی نامگذاری گرده است و دبیر کل سازمان ملل بر این امر تاکید داشت که نژادپرستی همچنان در هر جامعه‌ای نهادها، ساختارهای اجتماعی و زندگی روزمره را مسموم می‌کند. همچنان محرک نابرابری مداوم است و همچنان مردم را از حقوق اساسی انسانی شان محروم می‌کند. جوامع را بی‌ثبات می‌کند، دموکراسی‌ها را تضعیف می‌کند، مشروعیت دولت‌ها را از بین می‌برد.

مجمع جهانی صلح اسلامی که بر اساس اهداف بشردوستانه در قالب یک سازمان غیردولتی در عرصه صلح، عدالت و حفظ کرامت انسانی مشغول به فعالیت است، هر سال اقدامات و فعالیت‌های ارزشمندی در این حوزه به عمل می‌آورد و ضمن گرامیداشت این روز، همراه با نخبگان، از همه ملت‌ها و دولت‌ها تلاش خود را در جهان پرآشوب و بحران زده کنونی برای تحقق صلح عادلانه معطوف می‌نماید.
متاسفانه امروز  شاهد  این موضوع هستیم که چالش‌های فراوان از جمله جنگ، تروریسم، مخاطرات اقلیمی و زیست محیطی به ویژه خشکسالی، انواع بیماری‌ها واگیردار، فقر، قدرت طلبی و سلطه جویی‌های سیاسی، فرهنگی و اقتصادی و ایجاد ناامنی در گوشه و کنار جهان، از جمله تهدید‌ها و چالش‌هایی هستند که حیات پایدار بشر را نشانه رفته و روز به روز بر ابعاد این تهدید‌ها به زیان بشریت می‌افزایند که تبعات آن را در کشتار زنان، کودکان و غیرنظامیان در مناطق مختلف جهان به وضوح می‌توان مشاهده کرد.
از این رو «مجمع جهانی صلح اسلامی» روز جهانی صلح را به عنوان فرصتی برای طرح و اندیشه‌های اسلامی در این زمینه و یادآوری گفتمان صلح عادلانه با نگاه به حفظ کرامت انسانی به عنوان گفتمان مشترک جهانی می‌داند و اعلام می‌دارد:
رعایت حقوق اساسی و متعالی بشر، اساس صلح جهانی و عادلانه است و اقدامات برخی دولت‌ها و تشکل‌های سیاسی و مذهبی علیه حقوق بشر و کرامت انسانی و توهین به ادیان الهی، محکوم و مطرود است و تهدیدی برای صلح و امنیت بین‌المللی خواهد بود.
ما معتقدیم اقدامات برخی افراد، دولت‌ها و سازمان هایی که ناآگاهانه و گاه با هدف ایجاد تفرقه و ناامنی در جهان، علیه حقوق بشر و کرامت انسانی و توهین به ادیان الهی انجام می‌پذیرد، محکوم و مطرود است و تهدیدی جدی برای صلح، عدالت و امنیت بین‌المللی است.

از این رو تقاضا داریم:
۱. دبیرکل سازمان ملل به عنوان مهمترین سازمان بین‌المللی در این عرصه و با توجه به رسالت و اهداف متعالی مندرج در منشور سازمان، برای برقراری صلح، عدالت و امنیت در جهان توجه و اهتمام بیشتری داشته و از تمامی امکانات و ظرفیت‌های قانونی برای برقراری صلحی عادلانه و پایدار در جهان بهره گیرد.
۲. سازمان های مردم نهاد با توجه به پشتوانه مردمی و اقبال عمومی که در آنها به عنوان یک ظرفیت گسترده وجود دارد، با اقدامات مختلف خود همچون برگزاری کنفرانس، صدور بیانیه و همچنین اثرگذاری در تصمیمات دولتمردان و سازمان‌های قانون‌گذار مختلف، جهت رفع فقر، بیماری، ظلم و ناامنی در جهان بکوشند.
۳. با توجه به مخاطرات مختلفی که امروزه صلح، عدالت و امنیت جهانی را تهدید می‌کنند، از همه نخبگان، آزادی خواهان تقاضا می‌شود، با درک جایگاه مهم خود، به نیاز جامعه جهانی به صلح جهانی با محوریت گفتمان صلح عادلانه اهتمام بیشتری داشته باشند و بر تاثیرگذاری خود بیافزاید.

۴. از سازمان‌ها، نخبگان و دولتمردان جهان اسلام نیز تقاضا داریم، با توجه به توطئه‌های استکبار جهانی که حقوق بشر در اقصی نقاط جهان به ویژه جغرافیای جهان اسلام را هدف قرار داده‌اند و با تأسی به آموزه‌های دین مبین اسلام، با اقدامات سازنده و تشکیل جلسات به موقع و سازمان یافته، ضمن برملا کردن توطئه‌های استکبار جهانی، بیش از پیش در راه تحقق صلح، عدالت، کرامت انسانی و امنیت جهانی به ایفای نقش بیشتر در سازمان‌های جهانی بپردازند.

۵. ما سازمان‌های مردم نهاد پیوسته به این ائتلاف از همه نخبگان و سازمان های بشردوستانه جهان دعوت می‌کنیم به همراهی و پیوستن به این ائتلاف جهانی و بر ادامه این مسیر تا ایجاد یک همبستگی جمعی و صدور بیانیه جهانی صلح عادلانه تاکید می‌کنیم.

در پایان معتقدیم؛ وظایف و تکالیف سازمان‏‌های بین‏‌المللی در تحکیم حفظ کرامت انسانی و برقراری صلح عادلانه همچنان باقی است. بر این اساس، انتظار داریم که سازمان ملل متحد و سازمان‌های مدافع حقوق بشر، با تلاش برای استقلال یافتن از نفوذ قدرت‌ها و اعمال اختیارات مرتبط با حفظ صلح و امنیت بین‌‏المللی، به انتظار مشروع ملل جهان برای برقراری «صلح، عدالت، امنیت و حفظ کرامت انسان‌ها» پاسخ دهند.

مجمع جهانی صلح اسلامی

شهریورماه ۱۴۰۱

 

لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط ادراك خبر در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • ارسال دیدگاه برای این مطلب مقدور نمی باشد!