سید موید علویان رئیس هیات مدیره نظام پزشکی تهران در نشست خبری همایش ملی کووید۱۹ به سوالات خبرنگاران پاسخ داد. عملکرد نظام سلامت در مقابله با کرونا را چگونه ارزیابی میکنید؟ کرونا اتفاقات تلخی را رقم زد، اما بدتر از آن، حاکمان و تصمیمگیرانی بودند که اشتباهات فاحشی داشتند و قرنطینه سریع انجام نشد و […]
سید موید علویان رئیس هیات مدیره نظام پزشکی تهران در نشست خبری همایش ملی کووید۱۹ به سوالات خبرنگاران پاسخ داد.
عملکرد نظام سلامت در مقابله با کرونا را چگونه ارزیابی میکنید؟
کرونا اتفاقات تلخی را رقم زد، اما بدتر از آن، حاکمان و تصمیمگیرانی بودند که اشتباهات فاحشی داشتند و قرنطینه سریع انجام نشد و واکسیناسیون دیرتر آغاز شد و باید روزی به عملکرد این حاکمان و تصمیمگیران رسیدگی شود.
حتی سازمان بهداشت جهانی هم در بحران کرونا دیر عمل کرد و این نشان دهنده لزوم تغییراتی در این سازمان جهانی هم است. کرونا به همه فهماند که کشورها باید بیشتر به فکر ارتقای سیستم بهداشت و درمان و نظام سلامت خود باشند و باید دانست که کرونا اولین و آخرین تهدید نظام سلامت نیست و نخواهد بود.
واکسیناسیون، مراقبتها و روند بیماری باعث شد که به سمت مرحله پسا کرونا حرکت کنیم. آنچه که پشت سر گذاشتیم؛ برای همه مردم، اقتصاد وهمه ارکان کشور تلخ بود. بیکاری ناشی از کرونا در دنیا نقطه ضعفی را به ما نشان داد که حاکمیتها باید بیشتر به نظام سلامت توجه کنند.
اکنون با افزایش موارد سرخک رو به رو شده این و این نشان میدهد که کرونا آخرین تهدید نظام سلامت نیست و در مواجهه با مخاطرات باید از حالت غیرفعال به حالت فعال در بیاییم.
داشتن پرونده سلامت برای تمام مردم، گسترش خدمات فعال، استقرار پزشک خانواده و اداره نظام سلامت با فناوری اطلاعات حائز اهمیت است.
در یک سال اخیر با عملکرد خوب در نظام سلامت برای واکسیناسیون دریافتیم؛ اگر تضاد منافع وجود نداشته باشد، موفق خواهیم بود؛ تضاد منافع یکی از آفتهای نظام حاکمیتی کشور است و یک سیاستگذار نباید در سیاستهای ابلاغی خود ذینفع باشد و شرکت دارویی داشته باشد؛ این در دنیا بزرگترین جرم است.