رحیم خردمند روز شنبه درحاشیه بازدید از روند عملیات اجرایی مرمت بنای تاریخی کوشک کودنگون در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت:این طرح با ۲۵۰ میلیون تومان اعتبار در دست اجراست. وی عنوان کرد:این بنای تاریخی پیش از این تا زیر سقف در خاک و آوار فرو رفته بود. رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و […]
رحیم خردمند روز شنبه درحاشیه بازدید از روند عملیات اجرایی مرمت بنای تاریخی کوشک کودنگون در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت:این طرح با ۲۵۰ میلیون تومان اعتبار در دست اجراست.
وی عنوان کرد:این بنای تاریخی پیش از این تا زیر سقف در خاک و آوار فرو رفته بود.
رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گچساران تصریح کرد: نیاز است برای ادامه عملیات کاوش و مرمت این بنای تاریخی در سال جاری حداقل ۳۰۰میلیون تومان اعتبار است.
خردمند از فرماندار و دیگر مسوولان گچساران و استان کهگیلویه و بویراحمد خواست تا اعتبارات بیشتری برای احیای بنای تاریخی کوشک کودنگون اختصاص دهند.
فرماندار گچساران نیز در این بازدید گفت: احیای این بنای تاریخی افزون بر زنده نگه داشتن مواریث کهن نقش مهمی در جذب ایرانگردان و حتی جهانگردان دارد.
روانبخش دیهیم افزود: این بازدید به منظور آشنایی با طرح های در حال اجرای حوزه میراث فرهنگی تدارک دیده شده است.
بقایای کوشک کودنگون یکی از آثار ملی ثبت شده ایران در گچساران است که قدمت آن مربوط به دوره پیش از اسلام است، این بنای تاریخی در تاریخ سیزدهم آبان سال ۱۳۸۶ به شماره ثبت ۱۹۷۴۶ در مجموعه آثار تاریخی ایران ثبت شده است.
این بنای تاریخی در ۱۰ کیلومتری شرق شهر دوگنبدان قرار دارد و دارای اضلاعی مربع شکل به طول ۲۰ متر است که دیواره های اصلی این بنای تاریخی با سنگ و گچ ساخته شده است، با فاصله کمی از دیوار اصلی که دست کم ارتفاع ان به ۵/۴ تا پنج متر می رسد.
دیواره حجره ها در بخش میانی این کوشک در حیاطی واقع شده است که اطراف آن را حجره های مسکونی فرا گرفته است.
شهرستان گچساران در جنوب غربی کهگیلویه و بویراحمد ۱۳۷ اثر تاریخی ثبت شده در فهرست آثار ملی دارد.