شنبه, ۳ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2024-11-23
تبلیغات
تبلیغات
کد خبر: 10051 |
تاریخ انتشار : ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۹:۰۹ |
282 بازدید
۰
6
ارسال به دوستان
پ

به گزارش ایرنا، کیفیت پایین خودروهای داخلی و افزایش قیمت آنها موجب نارضایتی افکار عمومی شده و با توجه به تاکید رهبر معظم انقلاب اسلامی و رییس جمهوری بر لزوم ارتقای کیفیت خودرو و توسعه شرکت های دانش بنیان، برخی کارشناسان به فکر ساخت خودروی داخلی با کیفیت بالا افتادند که در این میان تبریز […]

به گزارش ایرنا، کیفیت پایین خودروهای داخلی و افزایش قیمت آنها موجب نارضایتی افکار عمومی شده و با توجه به تاکید رهبر معظم انقلاب اسلامی و رییس جمهوری بر لزوم ارتقای کیفیت خودرو و توسعه شرکت های دانش بنیان، برخی کارشناسان به فکر ساخت خودروی داخلی با کیفیت بالا افتادند که در این میان تبریز با ظرفیت قطعه سازی قابل توجه، سرمایه گذارانی در این خصوص پیدا کرده است. 
داستان تلاش برای تولید خودرو در تبریز به حداقل دو دهه قبل باز می گردد که در آن زمان بیش از ۴۰۰ قطعه ساز خودرو در این خطه فعالیت می کردند.
اما کوشش ها برای اقناع کارخانه های بزرگ خودروسازی کشورمان جهت ایجاد خط تولیدشان در آذربایجان شرقی به عنوان استانی با ظرفیت های بالای قطعه سازی به جایی نرسید و آنان با چشم پوشی از مزیت های نسبی این خطه از منظر اقتصادی، صنعتی و موقعیت جغرافیایی کم مانند، ترجیح دادند در مناطق دیگر سرمایه گذاری و خطوط تولید تاسیس کنند.
این در حالی است که آذربایجان شرقی به دلیل داشتن مجموعه های تراکتورسازی، ماشین سازی، ایدم، چرخشگر، بلبرینگ سازی و دیگر تولیدکنندگان و صنعتگران به عنوان قطب تولید قطعات خودرو به شمار می آید.
 البته بخش خصوصی آذربایجان شرقی به عنوان سرمایه گذار اصلی صنعت در استان در این مدت از پا ننشست و تجربه های ماندگاری در زمینه تولید خودروهای سنگین و اتوبوس و ون ثبت کرد.
اکنون نیز کارخانه ایران خودروی تبریز با ساخت سمند در زمره خودروسازان داخلی قرار دارد که در حقیقت قطره ای از ظرفیت بالقوه صنعت قطعه سازی و خودروسازی آذربایجان شرقی است. 
اکنون در این استان ۲ واحد خودروسازی سواری با ظرفیت ۳۳۰هزار دستگاه خودروی سواری و با میزان اشتغال ۲هزار و ۴۰۰ نفر وجود دارد و حداقل ۱۷۰ واحد قطعه سازی  با اشتغال پنج هزار نفر بطور مستقیم و ۱۰ هزار نفر بصورت غیر مستقیم وجود دارد.
حال چشم امید فعالان صنعتی آذربایجان شرقی به دولت سیزدهم است تا شاید طلسم تولید خودروی با کیفیت در تبریز شکسته شود؛ انتظاری که نماینده عالی دولت نیز برای تحقق آن با تمام توان می کوشد.

دیدار استاندار آذربایجان شرقی با مدیران گروه خودروسازی بهمن

آذربایجان شرقی یکی از استان‌های برتر کشور در صنعت قطعه‌سازی بوده و تولید خودرو در تبریز زمینه مناسبی برای توسعه صادرات است
استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به ظرفیت های قابل توجه خودروسازی و قطعه سازی تبریز، گفت: آذربایجان شرقی یکی از استان‌های برتر کشور در صنعت قطعه‌سازی بوده و تولید خودرو در تبریز زمینه مناسبی برای توسعه صادرات است. 
عابدین خرّم تاکید کرد: آذربایجان‌شرقی بستر مناسب و جذابی برای صادرات به کشورهای همسایه بوده، این استان برای تکمیل زنجیره تولید خودرو در آذربایجان شرقی برنامه‌ریزی منسجمی انجام داده است. 
وی فعالیت خودروسازان مجرّب در آذربایجان ‌شرقی را به فال نیک گرفت و تاکید کرد: نیازهای داخل استان اعم از قطعات و خرید خودروهای سنگین باید از ظرفیت‌های تولیدی درون استان تهیه و تامین شود و مدیران صنایع و دستگاه‌های اجرایی این شرایط را فراهم خواهند کرد.
استاندار آذربایجان‌شرقی با اشاره به توانمندی‌های صنعتی درون استان، گفت: تولید اتوبوس و خودروهای عمومی و تجاری بیش از آن که تجارت باشد یک مسئولیت اجتماعی است؛ لذا با پیگیری مسئولان و اهتمام مدیران صنایع، ظرفیت تبریز برای تولید این نوع خودروها آزاد خواهد شد.
روزانه ۳۵۰ دستگاه خودرو در ایران خودروی تبریز تولید می‌شود
استاندار آذربایجان‌ شرقی همچنین در بازدید از انبار و خط تولید ایران خودرو تبریز، اظهار کرد: روند تولید در این واحد صنعتی رو به بهبود بوده و روزانه ۳۵۰ دستگاه خودرو در ایران خودروی تبریز تولید می‌شود که ظرفیت افزایش به ۴۵۰ دستگاه وجود دارد.
تولید انبوه اتوبوس‌های درون‌شهری و بین‌شهری در تبریز
در این میان مدیران گروه خودروسازی بهمن به تازگی از تولید انبوه اتوبوس‌های درون‌شهری و بین‌شهری در تبریز خبر دادند.
مسئولان این گروه خودروسازی همچنین درباره توسعه و سرمایه‌گذاری‌های جدید در آذربایجان‌شرقی اعلام آمادگی کرده و یادآور شدند: ما تبریز را به‌عنوان قطب صنعتی کشور می‌پذیریم و نام تجاری اتوبوس‌سازی و کامیون‌های صادراتی را برای تبریز اختصاص خواهیم داد.

۲ واحد خودروسازی سواری با ظرفیت ۳۳۰هزار دستگاه خودروی سواری و بیش از ۱۷۰ واحد قطعه سازی در آذربایجان شرقی فعال هستند 
رییس سازمان صنعت،معدن و تجارت آذربایجان شرقی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: در این استان ۲ واحد خودروسازی سواری با ظرفیت ۳۳۰هزار دستگاه خودروی سواری و با میزان اشتغال ۲هزار و ۴۰۰ نفر وجود دارد.صابر پرنیان در خصوص وضعیت خودروسازی تجاری و سنگین نیز گفت: استان آذربایجان شرقی با دارا بودن هشت واحد خودرو سازی اتوبوس، مینی بوس و کامیون و کامیونت با ظرفیت حدود ۱۵۰هزار دستگاه، به عنوان قطب خودروهای  تجاری و سنگین در کشور محسوب می شود که میزان اشتغال یکهزار و ۴۰۰ نفر ایجاد و فعال می باشند.وی با اشاره به وضعیت واحدهای قطعه ساز استان، ادامه داد: بر اساس آمار حدود ۳۰ درصد قطعات مورد نیاز کشور در این استان تولید و عرضه می شود و در این میان بخش عمده ای از این واحد ها با شرکت های بزرگ خودرویی کشور قرارداد و تامین قطعات خودروهای تولیدی این شرکت ها را بر عهده دارند .
پرنیان افزود: در استان آذربایجان شرقی حداقل ۱۷۰ واحد صنعتی قطعه سازی  با میزان اشتغال پنج هزار نفر بطور مستقیم و ۱۰ هزار نفر بصورت غیر مستقیم در این استان وجود دارد و بسیاری از این واحدها دارای تولیدات منحصر به فرد در زمینه قطعات خودرو از جمله کمک فنر، کیلومتر شمار و غیره در سطح کشور می باشند.
تبریز تبدیل به دومین تولیدکننده کمک فنر خودروهای سواری کشور می شود 
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی گفت: با راه اندازی مرحله دوم شرکت دانش بنیان تولیدکننده قطعات جلوبندی خودرو در تبریز در ۶ ماه آینده این شهر تبدیل به دومین تولیدکننده کمک فنر خودروهای سواری می‌شود.
پرنیان اظهار کرد: واحد یاد شده با استقرار در محل جدید و اختصاص زمین در شهرک صنعتی بعثت زمینه ساز اشتغال بالای جوانان تحصیلکرده دانشگاهی و نخبگان علمی شده و به پشتوانه توان فنی و تخصصی مهندسان و شاغلان خود پیشرفت های قابل ملاحظه ای خواهد داشت تا تبدیل به مجموعه پرافتخار شود.وی بر آمادگی کامل مجموعه صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی در حمایت از تولیدکنندگان به ویژه در سال تولید، دانش بنیان و اشتغال زایی تاکید کرد.رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان‌شرقی همچنین گفت: ۳۰ درصد نیاز قطعات خودروسازان کشور از این استان تامین می شود.
پرنیان افزود: خودروسازی یک صنعت پیچیده است که با رشد آن شاهد رونق بیشتر صنایع پایین دستی از جمله ۶۰ رشته بزرگ و کوچک صنعتی مانند فولاد، پتروشیمی، لاستیک، آلومینیوم، شیشه، نساجی، رنگ و پوشش‌های مواد شیمیائی خواهیم بود.
وی ادامه داد: حدود ۱۹ درصد سرمایه گذاری کشور مربوط به این صنعت است.  

فعالیت حداقل ۱۷۰ واحد صنعتی قطعه سازی با اشتغال پنج هزار نفر در آذربایجان شرقیپرنیان ادامه داد: فعالیت حداقل ۱۷۰ واحد صنعتی قطعه سازی با اشتغال پنج هزار نفر بطور مستقیم و ۱۰ هزار نفر بصورت غیر مستقیم در استان از جمله ظرفیت‌های صنعتی است.رئیس سازمان صمت آذربایجان شرقی عمده مشکلات شایع قطعه سازان استان را مربوط به مطالبات این قشر از واحدهای بزرگ کشور عنوان و اظهار کرد: پرداخت نشدن به موقع این مطالبات در طولانی مدت موجب بروز مشکلات عدیده مالی، کمبود سرمایه در گردش، مشکل تهیه مواد اولیه و در نهایت جلوگیری از توسعه فعالیت اینگونه واحدها را در پی دارد.پرنیان به روز نبودن ماشین آلات و تجهیزات واحدهای قطعه سازی را از دیگر مشکلات عمده قطعه سازان استان دانست که موجب بالا رفتن قیمت تمام شده محصول نیز می‌شود.
پیگیری قطب سوم خودرو در استان و تولید خودرو با پلتفرم مشترک از دیگر برنامه‌های زیر ساختی کلان آذربایجان شرقی محسوب می‌شودوی با تشریح برنامه‌های سازمان صمت در خصوص صنعت خودرو و قطعه سازی استان، اظهار کرد: پیگیری تکمیل زنجیره خودرو و مجموعه سازی در استان جزو اولویت‌های سازمان بوده و پیگیری قطب سوم خودرو در استان و تولید خودرو با پلتفرم مشترک از دیگر برنامه‌های زیر ساختی کلان استان محسوب می‌شود.وی همچنین پیگیری مطالبات قطعه سازان از شرکت‌های بزرگ خودروساز کشور و الزام واحدهای بزرگ طرف قرارداد به پرداخت مطالبات طی بازه زمانی مشخص، تامین نقدینگی و ارائه تسهیلات ویژه مالی جهت بازسازی خطوط تولید  از طریق شیوه‌های نوین تامین مالی از جمله تامین مالی زنجیره‌ای در قطعه سازی استان را جزو برنامه‌های پیش روی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان برشمرد.  

برای ساخت خودروی دانش بنیان در تبریز ۲ سرمایه گذار اعلام آمادگی کرده است 
رییس پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی نیز با بیان اینکه مدیران شرکت های دانش بنیان در خط مقدم مبارزه در جنگ اقتصادی هستند، گفت: نخستین خودروی دانش بنیان در تبریز طراحی و ساخته می شود و در این خصوص ۲ سرمایه گذار داخلی اعلام آمادگی کرده است.
عبدالرضا واعظی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: حدود ۹۰درصد قطعات خودرو در آذربایجان شرقی تولید می شود بر این اساس امکان تولید خودروی دانش بنیان در تبریز وجود دارد در حالی که این قطعات در تهران و برخی استان ها در ساخت خودرو مونتاژ می شود، تبریز این توانمندی را دارد تا بر اساس فرمایشات رهبری پیش از عید در خصوص خودروسازی و اکنون با تبعیت در تحقق شعار سال خودروی با کیفیت دانش بنیان تولید کند. 
وی اظهار کرد: پیش از عید و پس از فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص خودروسازی و کیفیت نامطلوب برخی خودروهای داخلی جلساتی را با قطعه سازان آذربایجان شرقی و سرمایه گذارانی که اعلام آمادگی کردند، داشتیم که معتقد هستند توانمندی استان برای تولید خودروی با کیفیت دانش بنیان مد نظر رهبری وجود دارد. 
وی ادامه داد: تاکنون ۲ نام «سهند» و «تبریز» برای تولید خودروی جدید دانش بنیان در آذربایجان شرقی پیشنهاد شده است. 
واعظی همچنین از ایجاد کارخانه نوآوری تراکتورسازی در تبریز خبر داد و افزود: برای ایجاد این مکان یک سوله بزرگ از طرف این گروه صنعتی در اختیار پارک علم و فن آوری آذربایجان شرقی قرار گرفته تا ضمن راه اندازی مرکز نوآوری تراکتور محل تمرکز و استقرار شرکت های دانش بنیان خودرو در تبریز باشد. 
وی همچنین با اشاره به سایر برنامه های پارک علم و صنعت استان، گفت: تلاش می کنیم صنایع بزرگ آذربایجان شرقی را دانش بنیان کنیم و در این راستا کریدور فناوری در اطراف آزادراه تبریز – سهند نیز ایجاد می شود. وی با بیان اینکه مقام معظم رهبری از سالیان گذشته با مطرح کردن جنبش نرم افزاری، اقتصاد مقاومتی، اقتصاد دانش بنیان و بیانیه گام دوم انقلاب بر موضوع اقتصاد منهای نفت و اقتصاد دانش بنیان تاکید کرده اند افزود: از ۲۰ سال قبل پارک علم و فناوری با هدف جدایی از اقتصاد نفتی و حمایت از ایده ها و نخبگان در کشور ایجاد شده است.گزارش: پیمان پاکزاد 

لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط ادراك خبر در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • ارسال دیدگاه برای این مطلب مقدور نمی باشد!