در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد؛ ولی زاده گفت: بر اساس آخرین بررسی ها، سن مصرف دخانیات در کشور کاهش پیدا کرده است. به طوری که در گروه سنی ۱۳ تا ۱۵ سال، استعمال سیگار در دختران حدود ۲/۱ درصد و در پسران این گروه سنی ۴/۸ درصد است. در مجموع […]
در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد؛
ولی زاده گفت: بر اساس آخرین بررسی ها، سن مصرف دخانیات در کشور کاهش پیدا کرده است. به طوری که در گروه سنی ۱۳ تا ۱۵ سال، استعمال سیگار در دختران حدود ۲/۱ درصد و در پسران این گروه سنی ۴/۸ درصد است. در مجموع ۳/۴درصد دختران و پسران مصرف کننده سیگار هستند.
به گفته وی بررسی ها نشان می دهند مصرف سیگار در بین دختران گروه سنی ۱۳ تا ۱۵ سال، ۱۳۳ درصد افزایش پیدا کرده و استعمال سیگار در بین پسران این گروه سنی، حدود پنج درصد کاهش پیدا کرده است.
او گفت: متاسفانه سن مصرف قلیان هم به ۱۳ سال کاهش پیدا کرده است. اگر اقدامی موثر و مفید در راستای پیشگیری از استعمال دخانیات و قلیان انجام نشود، دچار مسائل و مشکلات مختلفی خواهیم شد. هزینه های زیادی نیز بر نظام سلامت کشور جهت درمان بیماری های ناشی از مصرف دخانیات و سیگار تحمیل خواهد شد.
به گفته ولی زاده در حال حاضر در تنباکوهای قلیان از مواد معطر و انواع طعم دهنده ها استفاده می شود و این موضوع سبب جذب بیشتر افراد به ویژه نوجوانان و جوانان به مصرف قلیان خواهد شد.
او گفت: باور غلط در مورد بی خطر بودن مصرف قلیان، استفاده از آن در دورهمی ها و تعارف آن به کودکان موجب می شود اثر مخرب وابستگی به نیکوتین بر روی بچه ها باقی بماند. باید در زمینه کاهش میزان عطر و طعم افزوده شده به تنباکوی قلیان تصمیم جدی گرفته شود.
به عقیده وی تصاویر طراحی شده بر روی بسته بندی محصولات دخانی باید تغییر کند تا از نوجوانان و جوانان در برابر تبلیغات و ترفندهای صنایع دخانی برای افزایش گرایش آنان به مصرف دخانیات محافظت شود.
بیشتر بخوانید