پنجشنبه, ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-05-09
تبلیغات
تبلیغات
کد خبر: 155376 |
تاریخ انتشار : ۲۸ شهریور ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۶ |
39 بازدید
۰
2
ارسال به دوستان
پ

به گزارش ادراک خبر، مصطفی رجبی‌مشهدی، سخنگوی صنعت برق در نشست خبری افزود: امسال صنایع بزرگ رشد ۸.۱۵ درصدی مصرف برق را برای نخستین بار تجربه کردند. وی ادامه داد: این رشد مصرف در بخش صنایع در سال حمایت از تولید ناشی از مدیریت مصرف در بخش خانگی بود که با اعمال پاداش محقق شد. سخنگوی […]

به گزارش ادراک خبر، مصطفی رجبی‌مشهدی، سخنگوی صنعت برق در نشست خبری افزود: امسال صنایع بزرگ رشد ۸.۱۵ درصدی مصرف برق را برای نخستین بار تجربه کردند.

وی ادامه داد: این رشد مصرف در بخش صنایع در سال حمایت از تولید ناشی از مدیریت مصرف در بخش خانگی بود که با اعمال پاداش محقق شد.

سخنگوی صنعت برق خاطرنشان‌کرد: به‌طور متوسط در ۱۰ سال اخیر رشد مصرف برق در بخش صنایع چهار درصد بود که امسال برای نخستین بار رشد ۲ برابری پیدا کرد.

رجبی مشهدی با بیان این‌که هشت کشور اطراف ایران دمای بیش از ۵۰ درجه را تجربه کردند و در ایران نیز ۱.۵ تا دو درجه افزایش درجه حرارت را شاهد بودیم، تصریح کرد: هر یک درجه افزایش حرارت ۱۸۰۰ مگاوات افزایش مصرف را رقم می‌زند رشد تقاضا امسال دو برابر سال گذشته شد که با تمهیدات انجام شده توانستیم با موفقیت این شرایط را پشت سر بگذرانیم.

به گفته مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران، اوج بار امسال ۷۳ هزار و ۴۶۳ مگاوات بود که نسبت به سال قبل ۴۰۰۰ مگاوات افزایش مصرف صورت گرفت و این مقدار تامین شد و مشکلی در تامین برق به وجود نیامد و همچنین توانستیم بیش از هشت درصد رشد مصرف صنایع را تامین کنیم.

رجبی مشهدی با بیان این‌که افزایش دمای امسال در کل جهان بسیار محدود بود به طوری که در طول ۱۲۰ سال گذشته بی‌سابقه بوده است، تصریح کرد: در هفته‌های آخر تیرماه و ابتدای مردادماه شرایط سختی را پشت سر گذاشته‌ایم حتی در شهریورماه نیز سه هفته گرم را داشتیم به طوری که برخی روزها بیش از ۸۰۰۰ مگاوات به مصرف برق کشور افزوده شد و در مجموع ۳۵ روز اوج بار را پشت سر گذاشتیم.

مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران با اشاره به هماهنگی‌های صورت گرفته بین وزارت نیرو و وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: مقرر شده ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه توسط صنایع احداث شود که تاکنون دو واحد نیروگاهی احداث شده و دو واحد دیگر نیز احداث خواهد شد و طبق برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته طی دو سال آینده ۱۰ هزار مگاوات در مدار تولید قرار می‌گیرد که بیش از ۵۰۰۰ مگاوات آن تاکنون عملیات‌اش آغاز شده است.

وی با اشاره به میزان خاموشی صورت گرفته در شبکه اظهار کرد: طول شبکه سراسری برق ۱۰۰۰ کیلومتر است که تحت تاثیر پدیده‌های جوی قرار می‌گیرد و این موضوع در سراسر دنیا اتفاق می‌افتد. در سال ۱۴۰۱ معادل ۳۷۹ دقیقه در سال به ازای هر مشترک خاموشی اتفاق افتاد که نسبت به سال قبل ۲۰ درصد در بخش توزیع کاهش یافت.

وی بیان کرد: در سال جاری به واسطه اجرای طرح پاداش سراسری صرفه‌جویی در مصرف برق، ۲۲۰۰ میلیارد تومان پاداش به مشترکان بخش خانگی پرداخت شد و ۴۰ درصد مشترکان خانگی مشمول پاداش شدند.

سخنگوی صنعت برق کشور همچنین با اشاره به همراهی مطلوب مشترکان بخش خانگی با صنعت برق در فصل گرم سال جاری اضافه کرد: به واسطه همراهی مشترکان بخش خانگی با صنعت برق و صرفه جویی آن‌ها و نیز مدیریت مطلوب مصرف در تابستان سال جاری شاهد این بودیم که برای اولین بار میزان مصرف برق بخش صنعت از بخش خانگی پیشی گرفت.

وی در همین رابطه افزود: همواره و در سال گذشته میزان مصرف برق صنایع در فصل تابستان به میزان ۸۰ درصد مصرف برق بخش خانگی بود، اما امسال شرایط تغییر کرد و میزان مصرف برق صنایع نسبت به بخش خانگی افزایش یافت.

رجبی مشهدی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: میزان مصرف برق کشور در اوج بار سال جاری به رقم ۷۳هزارو ۴۶۳ مگاوات رسید که چیزی حدود ۴۰۰۰ مگاوات از میزان مصرف برق کشور در اوج بار سال گذشته بیشتر بود و با این وجود تامین برق بخش‌های مختلف بدون هیچ مشکلی انجام شد.

وی ادامه داد: در سال جاری و به واسطه تداوم افزایش دما در نقاط مختلف کشور که بیش از ۳۵ روز بود شاهد شکستن مکرر میزان مصرف برق کشور تا ۳۶ مرتبه بودیم و این در حالی است که سال گذشته تنها ۱۷ بار رکورد مصرف برق کشور شکست.

سخنگوی صنعت برق تصریح کرد: در تابستان سال جاری و در سایه همراهی خوب بخش اداری با صنعت برق در این بخش چیزی حدود ۸۵۰ مگاوات صرفه جویی رقم خورد که ۳۰ درصد آن در ساعات اداری و ۶۰ درصد آن نیز در ساعات غیر اداری اتفاق افتاد و معادل احداث یک نیروگاه ۱۲۰۰ مگاواتی بود.

وی در همین باره گفت: در بخش اداری همچنین توانستیم با وارد مدار کردن ۲۵۶ مگاوات مولد تامین برق، بخشی از نیاز مصرف برق این بخش را از طریق مولد‌ها تامین کنیم.

رجبی مشهدی تصریح کرد: امسال سال گرمی را پشت سر گذاشتیم که دبیر کل سازمان ملل متحد و بسیاری از متخصصان داخلی و خارجی نیز به آن اشاره کردند و مدعی شدند که این میزان افزایش دما در هزار سال گذشته بی‌سابقه بوده است.

وی با اشاره به گرمای شدید هوا در تابستان سال جاری بیان کرد: در ایران نیز به واسطه افزایش دمای جهانی و نیز استقرار گنبد حرارتی در منطقه غرب آسیا شاهد ۱.۵ تا ۲ درجه افزایش دما نسبت به میانگین بلند‌مدت بودیم که به ازای هر یک درجه ۱۸۰۰ مگاوات به میزان مصرف برق کشور اضافه کرد.

سخنگوی صنعت برق تاکید کرد: در تابستان سال جاری متاثر از افزایش شدید دما ۳۲ هزار مگاوات برق برای تامین برق مورد نیاز سیستم‌های سرمایشی مورد استفاده قرار گرفت که توسط ۱۰ میلیون کولر گازی، ۲۰ میلیون کولر آبی و دیگر تجهیزات خنک کننده استفاده شد.

وی افزود: در شهریور امسال و ناشی از گرمای شدید هوا رشد تقاضای مصرف برق به ۸.۳ درصد رسید و در مجموع از ابتدای خرداد تا کنون شاهد رشد ۶.۳ درصدی تقاضای برق بودیم. این در حالی است که در سال قبل میزان رشد برق ۳.۲ درصد بود و این یعنی میزان رشد تقاضای مصرف برق امسال دو برابر سال گذشته بود.

رجبی مشهدی اظهار داشت: در دو سال گذشته وزارت نیرو موفق شده است به میزان ۷۸۰۰ مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور اضافه کند که عمده این رقم از طریق احداث نیروگاه‌های جدید حرارتی ایجاد شده و میزان ۱۵۶۳ مگاوات آن نیز از طریق ارتقای ظرفیت نیروگاه‌ها تامین شد.

 

لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط ادراك خبر در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید