سه شنبه, ۱ خرداد ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-05-21
تبلیغات
تبلیغات
کد خبر: 31749 |
تاریخ انتشار : ۱۰ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۰:۱۳ |
96 بازدید
۰
4
ارسال به دوستان
پ

نمایشگاه گام دوم دانشگاه آزاد نمایشگاهی است که در آن دستاوردهای فناورانه محققان این دانشگاه عرضه شد و تلاش شده است تا با مشارکت بخش‌های صنعتی و سرمایه گذاری، این محصولات را به بازار معرفی کنند. به گزارش ادراک خبر، بازار دانش بنیان‌ها این روزها داغ است چون امسال مزین به نام آنها شد. بازار […]

نمایشگاه گام دوم دانشگاه آزاد نمایشگاهی است که در آن دستاوردهای فناورانه محققان این دانشگاه عرضه شد و تلاش شده است تا با مشارکت بخش‌های صنعتی و سرمایه گذاری، این محصولات را به بازار معرفی کنند.

به گزارش ادراک خبر، بازار دانش بنیان‌ها این روزها داغ است چون امسال مزین به نام آنها شد. بازار رویدادهای فناورانه و نوآورانه هم داغ شده چون قرار است دستاوردهای دانش بنیانی محققان به کشور معرفی شود.

نمایشگاه برپایی رویداد ملی گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی اولین رویداد در سال دانش بنیان‌ها است که در آن از یک سو دستاورهای شرکت‌های دانش بنیان، محققان واحدهای دانشگاهی این دانشگاه و محققان ارائه شد و از سوی دیگر، صنایع بزرگ، صندوق‌های سرمایه‌گذاری خطرپذیر و سرمایه‌گذاران با هدف ایجاد و خلق فرصت‌های مشترک از طریق تعامل نزدیک، پویا و حرفه‌ای با صاحبان ایده، تولیدکنندگان محصولات فناورانه، متخصصان، فناوران، شرکت‌ها و مراکز تحقیقاتی و پژوهشی برتر خانواده بزرگ دانشگاه آزاد اسلامی حضور دارند.

گفته شده شعار این رویداد “۱۰۰۰ ایده و استارت‌آپ، ۱۰۰۰ شرکت فناور و خلاق و ۱۰۰۰ گروه پژوهشی و زیرساخت”، تلاش دارد فرصتی برای شناسایی ایده‌ها و استعدادهای برتر گروه‌ها، شرکت‌ها، ظرفیت‌های آزمایشگاهی حوزه‌های مختلف فناوری و نیز فرصتی برای سرمایه‌گذاری و مشارکت در رشد و توسعه ظرفیت‌ها و محصولات دانش‌بنیان ایجاد شود.

در این راستا دستاوردها و محصولات پژوهشی و فناورانه این دانشگاه در ۸ محور “کشاورزی و صنایع غذایی تبدیلی”، “دارو، تجهیزات پزشکی و فراسودمندها”، “محصولات شیمیایی”، “ماشین‌آلات و تجهیزات فناورانه”، ” فناوری اطلاعات و اقتصاد دیجیتال”، “صنایع خلاق، فرهنگی و هنری و گردشگری”، “فناوری آب و محیط زیست” و ” نساجی، چرم و فناوری‌های مرتبط”» به علاقه‌مندان و بازدیدکنندگان ارائه و معرفی خواهد شد.

این نمایشگاه از روز روز ۸ خرداد کار خود را آغاز کرده و اکنون بعد از ۳ روز برگزاری پذیرای اقشار مختلف مردم و خانواد دانشگاه آزاد است به گونه‌ای که شلوغی این نمایشگاه، هر شهروندی که از خیابان عباس آباد عبور می‌کند کنجکاو شلوغی این نمایشگاه می‌شود اما از آن جالب‌تر حضور دانش‌آموزان در این نمایشگاه است.

قرار است این دانش‌آموزان با دیدن دستاوردهای علمی برای آینده خود برنامه ریزی کنند، اقدامی که وزارت آموزش و پرورش آرزود دارد تا به ایده‌آل‌ها برسد.

نمایشگاهی از پوسترها و محصولات فناورانه

در نمایشگاه دانش آزاد بر خلاف همه نمایشگاه‌های دستاوردهای فناورانه و دانش بنیان که بیشتر محصول دیده می‌شود تا پوستر، در این نمایشگاه برای معرفی دستاوردها به ارائه پوستر بسنده شده بود.

عرضه تجهیزات پیشرفته صنعتی و پزشکی و ربات‌های همه‌کاره در نمایشگاه "عصر امید"

محصولات عرضه شده در این نمایشگاه نیز به گونه‌ای تعریف شده که نظر هر مخاطبی را با هر سطح انتظار و سلیقه‌ای جالب می‌کند؛ از صنایع دستی و بدلیجات و ورزش باستانی گرفته تا زخم‌پوش‌های نوین و تجهیزات کشاورزی و صنعتی و پزشکی همه را شامل می‌شود.

واقعیت مجازی (Virtual Reality) که به آن (VR) گفته می‌شود از جمله فناوری‌های نوینی است که در این نمایشگاه عرضه شده . “وی‌آر” یک تجربه شبیه‌سازی شده است که می‌تواند مشابه یا کاملاً متفاوت از دنیای واقعی باشد. کاربردهای واقعیت مجازی از سرگرمی، آموزش تا تجارت را شامل شود.

عرضه تجهیزات پیشرفته صنعتی و پزشکی و ربات‌های همه‌کاره در نمایشگاه "عصر امید"

حوزه نانو از دیگر زمینه‌هایی است که دستاوردهایی در نمایشگاه گام دوم دانشگاه آزاد عرضه شد، کرم‌های مرطوب کننده آبرسان حاوی نانو ذرات نقره، کرم‌های ضد چروک قوی حاوی نانو ذرات، کرم ضد لک، پانسمان‌ آماده و چسب زخم‌های آغشته به نانو ذرات نقره، روغن ضد دردهای مفصلی رماتیسمی و عصبی و اسپری‌های ضد عفونی کننده و ترمیم زخم حاوی نانو ذرات نقره از دستاوردهایی است که در این نمایشگاه، طرفداران زیادی پیدا کرده بود.

ارائه دستاوردهای استارت‌آپی در کنار ایده‌های دانش بنیان از رویکردهای این نمایشگاه بوده است و بر این اساس شاهد حضور ۱۵۵ ایده و استارت‌آپ و ۵۵ شرکت فناور و خلاق  واحد علوم و تحقیقات در رویداد ملی “عصر امید” حضور یافتند.

“دوچرخه ثابت فیزوالکتریک” از محصولاتی است که از یک ایده استارت‌آپی  با هدف کمک به بیماران عاجز از حرکت مانند بیماران قطع نخاعی و بهبود بخشیدن به سلامت بیماران در بستر نقاهت آغاز شد

پلاسمای سرد و پلاسما در کشاورزی از دیگر زمینه‌هایی است که محصولات قابل توجهی عرضه شد به گونه‌ای که گروه پژوهشی پلاسمای سرد و هسته پژوهشی پلاسما در کشاورزی وابسته به واحد علوم و تحقیقات، در این نمایشگاه به تشریح اقدامات برای کاربردی کردن این فناوری نوین در حوزه کشاورزی کردند.

بر اساس برآوردها بازار فناوری پلاسمای سرد در بازه سال‌های ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۷  با نرخ رشد ۳.۱۸ درصد خواهد رسید و تخمین زده می‌شود که بازار پلاسمای سرد تا سال ۲۰۲۷  به حدود ۶ میلیارد دلار در سال برسد. به همین دلیل توجه جدی در کشور به تجاری سازی این فناوری احساس می‌شود.

هدف فناوری‌ پلاسما افزایش ماندگاری مواد غذایی با بهبود کیفیت و حفظ ترکیبات فعال در غذاها، افزایش قدرت و سرعت و بازده جوانه زنی بذور  و  همه این‌ها بدون استفاده از سموم شیمیایی است.

بیماری خود را در بیمارستان مجازی درمان کنید

تصور درمان بیماری‌ها در بیمارستان مجازی شاید دشوار باشد ولی تیم واحد علوم و تحقیقات در بخش ایده و استارت‌آپ، طرح بیمارستان مجازی خود را تشریح کردند.

بیمارستان مجازی تا حد زیادی نیازهای مردم را برای دسترسی هرچه بهتر به خدمات درمانی سهولت بخشیده و ایجاد این طرح می تواند بسیاری از مشکلات بیماران را در شرایط بحرانی مرتفع سازد چون بیمارستان مجازی می تواند با ساخت یک اپلیکیشن و سامانه پشتیبانی خدمات درمانی خود را در هر لحظه و هر جا از طریق تلفن همراه برای کاربران ارائه کند.

اپلیکشین این طرح امکان دسترسی کاربر به پزشک، تشکیل پرونده، نوبت دهی بیماران و ویزیت‌های دوره‌ای بیماران را فراهم می‌کند.

پاسخ استارت‌آپی به مدیریت هوشمند اتوبوس

یکی دیگر از تیم‌های فناورانه طرح “هوشمندسازی سیستم و سامانه ناوگان حمل و نقل شهری با استفاده از فناوری‌های نوین و هوش مصنوعی” را عرضه کرد.

اتوبوس‌ها با ظرفیت‌های مختلف، قابلیت برطرف کردن نیاز جا به جایی افراد را دارند، بدون آنکه خطری یا هزینه زیادی برای شهروندان داشته باشند. اما در کلان شهر تهران بسیاری از این اتوبوس‌ها بدون نظارت کار خود را انجام می‏دهند و اطلاعات دقیقی نسبت به اتوبوس ها، مسافران و حتی وضعیت فعلی آنان وجود ندارد. بدین منظور، در این طرح پژوهشی یک سیستم چند منظوره اطلاعاتی یکپارچه و هوشمند ارائه شده تا اتوبوس‌ها را به صورت بلادرنگ ردیابی و تحلیل کند تا از مشکلات ناخواسته جلوگیری شود.

ارائه داربست زیستی برای ترمیم استخوان 

ایده “استفاده از فلس ماهی و پلاسمای غنی از پلاکت برای تولید داربست سلولی” موجب شد تا محققان دانشگاه آزاد محصولی را در نمایشگاه عصر امید عرضه کنند.

با توجه به اینکه امروزه توجه فراوانی به ترکیبات طبیعی دریا می‌شود، ایده ارائه شده، استفاده از فلس ماهی آسلولار به‌عنوان داربست سلولی را معرفی شد. این محصول می‌تواند در ترمیم استخوان نقش داشته باشد؛ چرا که ساختار ارائه شده به عنوان ماده‌ای مناسب جهت جای‌گذاری در نقایص استخوانی در حیطه دامپزشکی، دندانپزشکی و پزشکی پیشنهاد می‌شود.

محصولات هوایی نیز از دیگر دستاوردهای دانشگاه آزادی‌ها بوده. از سوی رضا قهرمان از باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان واحد تبریز هلی‌کوپتر سبک طراحی شد که در این نمایشگاه در معرض دید عموم قرار گرفت.

عرضه تجهیزات پیشرفته صنعتی و پزشکی و ربات‌های همه‌کاره در نمایشگاه "عصر امید"

طراحی و ساخت خودرو عنکبوتی محصولی است که از سوی محققان دانشگاه آزاد واحد مشهد به نمایش درآمد. این خودرو دارای هیدروموتور با وزن ۱۵۰ کیلوگرم است که برای جا به جایی در مناطق صعب العبور برای امور امداد و پزشکی، کشاورزی و زراعت و تفریحی کاربرد داد.

عرضه تجهیزات پیشرفته صنعتی و پزشکی و ربات‌های همه‌کاره در نمایشگاه "عصر امید"

آشتی صنعت با فناوران

در این نمایشگاه حضور بخش‌های صنعتی نیز قابل توجه بود. این تلاش کشور است تا بتواند میان فناوران و بخش‌های صنعتی برقرار کند و برگزاری چنین رویدادهایی می‌تواند این فرصت را به طرفین بدهد تا با ظرفیت‌های یکدیگر آشنا شوند؛ صنعت با ظرفیت‌های فنی دانش بنیان‌ها و دانش بنیان‌ها با ظرفیت پذیرش بخش صنعتی.

دانشگاه رباتیکی

سرآغاز فعالیت رباتیکی از دانشگاه آزاد واحد قزوین با بزرگای مسابقات ربوکاپ بوده است و شاید همین سابقه رباتیکی باعث شده که گرایش تحقیقاتی این دانشگاه به سمت هوش مصنوعی و رباتیک گرایش یابد. بر این اساس در این نمایشگاه شاهد عرضه تعداد قابل توجهی از ربات‌ها هستیم که از سوی محققان واحدهای مختلف دانشگاه آزاد ساخته و طراحی شده است.

آنها معتقدند اگر مسیر حمایت و هدایت این طرح‌ها هموار شود قطعا می‌توان از آنها در بخش‌های مختلف صنعتی، آموزشی و خدمات اقتصادی و اکتشافی بهره برد.

از ساخت چاقو تا وزرش باستانی

در کنار این بازار داغ استارت‌آپی و دانش بنیان، محصولات دیگری با عنوان “کاربنیان” عرضه شد. نمونه آن ساخت دست ساخت‌های دانشجویان است.

عرضه تجهیزات پیشرفته صنعتی و پزشکی و ربات‌های همه‌کاره در نمایشگاه "عصر امید"

دست ساخت‌های دانشگاه آزادی‌ها

عرضه تجهیزات پیشرفته صنعتی و پزشکی و ربات‌های همه‌کاره در نمایشگاه "عصر امید"

ساخت و عرضه چاقو همراه با گواهینامه‌ها

عرضه تجهیزات پیشرفته صنعتی و پزشکی و ربات‌های همه‌کاره در نمایشگاه "عصر امید"

عرضه تجهیزات پیشرفته صنعتی و پزشکی و ربات‌های همه‌کاره در نمایشگاه "عصر امید"

آشنایی فناوران با انواع تسهیلات صندوق نوآوری در پاویون دانش بنیان‌ها

در حاشیه رویداد گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی نیز خانواده صندوق نوآوری و شکوفایی با ایجاد پاویون شرکت‌های دانش‌بنیان و با حضور ۱۱ شرکت اقدام به معرفی برخی از تسهیلات به دانش بنیان‌ها کرد.

در این پاوین محصولاتی چون “دستگاه اندازه‌گیری جابه‌جایی و ارتعاش از راه دور”، “سیستم احضار پرستار هوشمند”، “نرم‌افزار فرآیند کاوی بهفالب”، “دستگاه‌های بسته‌بندی تری سیلر”، “میکرو سیلیس”، “خط کامل گریدینگ (سورتینگ) میوه بر پایه پردازش تصویر”، “دستگاه بی‌خطرساز پسماند عفونی”، “بل میت – بین‌جو”، “سامانه سیناکر” عرضه شد.

صندوق نوآوری در قالب تسهیلات، صدور ضمانت نامه، سرمایه گذاری و توانمند سازی خدمات حمایتی به شرکت‌های دانش بنیان تا رسیدن به بازار ارائه می‌دهد.

 

لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط ادراك خبر در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • ارسال دیدگاه برای این مطلب مقدور نمی باشد!