سه شنبه, ۱ خرداد ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2024-05-21
تبلیغات
تبلیغات
کد خبر: 76517 |
تاریخ انتشار : ۱۵ شهریور ۱۴۰۱ - ۲۱:۰۶ |
99 بازدید
۰
2
ارسال به دوستان
پ

بهرام عین‌اللهی در مراسم افتتاحیه نشست نمایندگان ارشد کشور‌های عضو گروه پنچ حوزه سلامت که در هتل استقلال تهران برگزار شد، گفت: خوشبختانه تمام اعضای گروه پنچ بر اهمیت و ضرورت وجود این گروه واقف بوده و بر افزایش و تداوم فعالیت‌های آن که در مقاطعی دچار وقفه شده بود، تاکید دارند.  وی ضمن قدردانی […]

بهرام عین‌اللهی در مراسم افتتاحیه نشست نمایندگان ارشد کشور‌های عضو گروه پنچ حوزه سلامت که در هتل استقلال تهران برگزار شد، گفت: خوشبختانه تمام اعضای گروه پنچ بر اهمیت و ضرورت وجود این گروه واقف بوده و بر افزایش و تداوم فعالیت‌های آن که در مقاطعی دچار وقفه شده بود، تاکید دارند. 

وی ضمن قدردانی از حضور نمایندگان کشور‌های عضو گروه پنج حوزه سلامت و همدردی با حادثه دیدگان سیل در پاکستان، افزود: برخی مشکلات سلامت مانند کرونا معضل جهانی است، ولی هر منطقه از جهان نیز مشکلات خاص خود را در حوزه سلامت دارد که باید با همکاری مشترک همسایگان به رفع آن‌ها پرداخت.  

عین اللهی با آرزوی این که گروه ۵ در قامت یکی از تشکل‌های مهم بین المللی در حوزه سلامت ظاهر شده و در سلامت منطقه نقش آفرینی کند، بیان کرد: در شرایط امروز جهان هر کشوری برای تضمین سلامت خود باید پیگیر سلامت کشور‌های دیگر به ویژه کشور‌های همسایه اش باشد و جز با این روش از سرایت بیماری‌ها به سایر کشور‌ها نمی‌توان جلوگیری کرد.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: تضمین سلامت هر کشور در گرو بهداشت همسایگان است و در گروه پنچ ما باید روی سلامت کشور‌های یکدیگر حساس باشیم و برای هم و در جهت اهداف مشترک فعالیت کنیم.

عین اللهی افزود: دولت‌ها و ملت‌ها پس از همه گیری کرونا اهمیت سلامت را بیش از گذشته درک کردند و دریافتند که یک بیماری تا چه اندازه می تواند تمام فعالیت‌های اجتماعی و اقتصادی کشورها را تحت تاثیر قرار دهد. 

وی از سازمان بهداشت جهانی خواست از فرصتی که کرونا برای نشان دادن اهمیت سلامت به دولت‌ها و ملت‌ها به وجود آورده بهره برداری کند و افزود: قبل از کرونا کشورها تا این حد نسبت به سلامت حساس نبودند و اهمیت آن را نمی شناختند. بعد از این همه گیری همه فهمیدند که سلامت از مسائل زیرساختی است و پیشرفت اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی جوامع در گرو توجه به سلامت است. 

وزیر بهداشت تاکید کرد: همه دریافتند اختلال در سلامت تا چه حد در سایر بخش‌ها اختلال ایجاد می‌کند.

عین اللهی بیان داشت: کشورهای گروه پنچ دارای پیوندهای تاریخی، قومی، جغرافیایی و فرهنگی مشترک زیادی هستند که این تاریخ قرن های متمادی وجود داشته است و باید قدر این پشتوانه را بدانیم. گروه ۵ باید راهبری سلامت جمعیت ۳۰۰ میلیونی منطقه را بر عهده داشته باشد.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشورمان بر برگزاری جلسات مشترک و مرتب مرزی و فرامرزی بین کشورهای گروه پنچ تاکید کرد و گفت: در بحران هایی مانند سیل پاکستان باید به سرعت به کمک هم بشتابیم تا بلایا را کنترل کنیم.

عین اللهی گفت: گروه پنچ سال ۲۰۰۵ ایجاد گردید ولی فعالیتهایش دچار وقفه شد. فعالیت کشورهای همسایه در این گروه باید تا نیل به همه اهداف مشترک ادامه یابد.

رییس نشست نمایندگان ارشد گروه پنچ در حوزه سلامت در ادامه بر ضرورت تاب آوری نظام های سلامت، پیشگیری و پاسخدهی به بیماری های واگیر اشاره کرد و گفت: دیپلماسی سلامت مرز نمی شناسد و می توان با تکیه بر آن تحریم های ظالمانه مستکبران را که حتی در همه گیری کرونا ادامه داشت، خنثی کرد.

 عین اللهی گفت: سلامت نقطه مشترک تمام کشورهای این منطقه است و مرزهای سلامت بسبار گسترده است.

وی افزود: برخی کشورها در حوزه سلامت مرزهای ظاهری و جغرافیایی را برداشته اند و گروه پنچ نیز می تواند در جهت تبادل علم ، دانشمند و دانشجو حیطه فعالیت خود را فراتر از مرزبندی های رسمی وسعت ببخشد. 

وزیر بهداشت گفت: باید بتوانیم در جهت شناخت نیازهای جدید با هم گفتگو کنیم تا برنامه های سلامت‌محور در اولویت برنامه های کشورهای منطقه قرار گیرد.

امیدواریم روزی شاهد جشن تحول در سلامت منطقه باشیم

کمال حیدری معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: مردم منطقه چشم به راه برنامه های ما برای ارتقای سلامت در منطقه هستند. امیدواریم روزی شاهد برپایی جشن تحول در سلامت منطقه باشیم.

وی افزود: با توجه به تبادلات و تردد گسترده بین کشورها باید با برگزاری نشست های کارشناسی و پایدار به رفع مشکلات سلامت منطقه اهتمام بورزیم.

حیدری با بیان این که نشست های قبلی گروه ۵کمرنگ شده بود و پاندمی کووید ۱۹ ما را به همکاری بیشتر ترغیب کرد، اظهار داشت: مشارکت، تبادل و همکاری در برنامه های مدیریت بیماری های واگیر، ارتقای سلامت محیط و مدیریت بحران ها از اهم برنامه های ماست.

معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در خاتمه گفت: امروز نگران سل مقاوم به درمان، در منطقه هستیم. همچنین باید برای ترددها کارت واکسیناسیون اجباری فلج اطفال و سرخک صادر شود.

لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط ادراك خبر در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • ارسال دیدگاه برای این مطلب مقدور نمی باشد!